foto: Publicitātes foto
Skrundas kafejnīcas "Jumis" darbinieces iegāž uzpērkamu policistu
Skrundas kafejnīca "Jumis", kuras darbinieces redzējušas, kā policistam Edijam Tomašam tiek dots kukulis.
112
2019. gada 24. janvāris, 05:50

Skrundas kafejnīcas "Jumis" darbinieces iegāž uzpērkamu policistu

Jauns.lv

Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā par 40 eiro kukuļa pieņemšanu no šofera, kura auto nebija izieta tehniskā apskate, policistam Edijam Tomašam piesprieda trīs gadu nosacītu cietumsodu un piecu gadu aizliegumu ieņemt valsts amatpersonas amatu. Apsūdzības galvenās liecinieces bija Skrundas kafejnīcas „Jumis” darbinieces, viena no kurām uz tiesu neieradās labprātīgi – viņu piespiedu kārtā atveda policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2016. gada augustā Tomašs no „Opel Movano” vadītāja pieņēma 40 eiro lielu kukuli, lai nenoformētu protokolu un neuzliktu sodu par to, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate, par ko pienākas vismaz divas reizes lielāks sods. Kukuļdevējs tiesā atzinis, ka devis kukuli policistam, bet pats notiesātais gan ne. Izšķirošas liecības bijušas Skrundas kafejnīcas „Jumis” darbiniecēm, jo pie kafejnīcas logiem notikusi kukuļošana. Tiesas sēdi atreferē Kuldīgas laikraksts „Kurzemnieks”:

„Liecības sniegušas kafejnīcas „Jumis” darbinieces – pa logu, kas no ārpuses aplīmēts, bet no iekšpuses ir caurredzams, viņas redzējušas, ka brīdī, kad Tomašss gājis apkārt busam, tieši pie kafejnīcas loga kabatā ielicis 20 eiro naudaszīmi. Viena darbiniece pie loga piebungājusi. Kad policisti aizbraukuši, šoferis iegājis telpā, un visi šo lietu apsprieduši. Braucējs teicis, ka darbiniece ar savu bungāšanu gandrīz uztaisījusi viņam nepatikšanas. Kafejnīcā strādājošās pasmējušās, ka varētu arī viņām kādu naudiņu uzdāvināt, ne tikai policistam. Viena darbiniece bija sašutusi par tik klaju policista nekaunību, tādēļ ziņu par šo notikumu ielikusi fesibukā. Vēlāk tiesā viņa atzinusi, ka izdarīto nožēlo, jo nu gandrīz vai pati jūtoties kā noziedzniece. Uz tiesas sēdi sieviete neieradās labprātīgi – viņu atveda policija”.

Kurzemes rajona tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā – to var pārsūdzēt nākamajā instancē, kas arī tikšot darīts. Tomaša advokāte Anita Kovaļenko uzskata, ka „Jumis” darbinieki sazvērējušies sniegt nepatiesas liecības, jo kādai sievietei esot iemesls apsūdzēto neieredzēt. Viņam ir arī vairāki apbalvojumi par godprātīgu darbu, un advokāte netic, ka šajā gadījumā apsūdzētais kukuli būtu paņēmis. Piemēram, reiz viņam piedāvāts kukulis, un viņš par to ziņojis.