foto: LETA
Zīle kritizē "KPV LV" politiķu pausto gatavību balsot pēc sirdsapziņas
Roberts Zīle.
Politika
2019. gada 18. janvāris, 09:43

Zīle kritizē "KPV LV" politiķu pausto gatavību balsot pēc sirdsapziņas

Jauns.lv / LETA

Atsevišķu partijas "KPV LV" politiķu paustā gatavība pēc valdības izveidošanas balsot saskaņā ar sirdsapziņu ir viens no signāliem, kas liecina, ka topošā valdība nebūs stabila un stipra, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" izteicās Eiropas Parlamenta deputāts, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Roberts Zīle.

Viņš akcentēja, ka balsošana saskaņā ar sirdsapziņu noteikti neliecinātu ne par sarežģītā procesā izveidotas valdības spēku, ne arī par īstu demokrātiju, bet gan par nespēju veiksmīgi pārvaldīt valsti.

"Ja partija iekšēji vienojas, ka iet šo soli [strādā valdībā], tad tā zina, ka tur būs arī daļa no ne visai patīkamiem lēmumiem, bet, ja tas katru reizi notiek pēc principa "var sanākt, var nesanākt", tad es domāju, ka tā nevar īsti pārvaldīt demokrātiju," skaidroja politiķis.

Kopumā viņš topošajai Krišjāņa Kariņa valdībai paredz sarežģītu mūžu. Zīle prognozē, ka valdību izdosies izveidot, tomēr viņš nav optimistisks par tās stabilitāti, un tam pamatā esot vairāki iemesli, tostarp fakts, ka valdībā un Saeimā dominē atšķirīgi politiskie spēki.

Kā ziņots, jaunveidojamajā valdībā plāno strādāt piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!". Tomēr atsevišķi "KPV LV" politiķi pauduši, ka arī pēc valdības apstiprināšanas varētu balsot pēc sirdsapziņas, nevis tā, kā par to būs vienojusies valdību veidojošā koalīcija.