foto: LETA
Daugavpils domes līgums ar korupcijas skandālā iesaistīto "Modus būvi" vēl nav lauzts
Līgums, kuru bija paredzēts lauzt līdz 10.janvārim, vēl ir spēkā.
Novadu ziņas
2019. gada 11. janvāris, 12:41

Daugavpils domes līgums ar korupcijas skandālā iesaistīto "Modus būvi" vēl nav lauzts

Jauns.lv / LETA

Daugavpils domes līgums par izglītības iestādes pārbūvi ar korupcijas skandālā iesaistīto SIA "Modus būve" noteiktajā termiņā nav lauzts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dome komentāros par līguma laušanu ir skopa, preses sekretārei Līgai Korsakai vien apliecinot, ka līgums, kuru bija paredzēts lauzt līdz 10.janvārim, vēl ir spēkā. Jautāta par domes turpmāko rīcību, domes pārstāve apgalvoja, ka "process notiek".

Ar Daugavpils domes mēra pienākumu izpildītāju Igoru Prelatovu ("Mūsu partija") aģentūrai LETA pašlaik sazināties neizdevās, un arī būvuzņēmumā komentārus telefoniski nesniedza, solot to izdarīt rakstiski.

Jau vēstīts, ka, laužot līgumu ar korupcijas lietā figurējošo "Modus būvi", Daugavpils dome vēlas atgūt samaksāto 300 000 eiro avansu. Dome līgumu vēlējusies lauzt ar 10.janvāri, par ko būvnieks informēts rakstiski. Līdz šim datumam uzņēmumam bija jāatmaksā arī 300 000 eiro avanss, ko dome izmaksājusi pirms paredzētā "Saskaņas" skolas pārbūves sākšanas termiņa.

Pilsētas mēra pienākumu izpildītājs iepriekš apgalvoja, ka līguma laušana ar būvnieku pašvaldībai finansiālus zaudējumus nenesīs.

Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā izvēlēta četru pretendentu konkurencē.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") lietā par kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots. KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta "Modus būve", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Eigims savukārt paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās