foto: LETA
"Jaunā vienotība" aicinās šogad nemainīt nodokļus un atlikt finanšietilpīgākās partiju ieceres
"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.
Politika
2019. gada 11. janvāris, 09:03

"Jaunā vienotība" aicinās šogad nemainīt nodokļus un atlikt finanšietilpīgākās partiju ieceres

LETA

"Jaunā vienotība" (JV) sarunās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem aicinās šogad Latvijā nemainīt nodokļus un atlikt finanšietilpīgākās partiju ieceres, šorīt telekanālā LNT pastāstīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

JV tagad vēl lūgs Finanšu ministriju aprēķināt partiju iecerēto tēriņu iespējamo ietekmi uz budžetu, taču jau tagad JV premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš un finanšu ministra amata kandidāts Jānis Reirs piedāvās partijām vienoties, ka nodokļi šogad mainīti netiek - ne palielināšanas, ne samazināšanas virzienā.

Latkovskis uzsvēra, ka līdz ar to partijām "apetīte būs jāatliek", un, ja ir kādi lieli tālāki plāni, tad tie būtu jāatliek un jāvērtē jau 2020.gada budžeta kontekstā. Savukārt šogad budžetu varētu papildināt tikai uz ekonomikas izaugsmes rēķina, kur, piemēram, varētu smelties naudu ieguldījumiem veselības aprūpes nozarē.

Lūgts vērtēt, cik uzticams sadarbības partneris izskatās partija "KPV LV", Latkovskis atzina, ka vairākos vakardienas balsojumos Saeimā šī partija vērsusies pret potenciālajiem sadarbības partneriem, attiecīgi situācija skaidrota sarunās ar "KPV LV" cilvēkiem. "Manā skatījumā, barjera jeb neuzticība mazinās," vērtēja JV politiķis, "viņi tikko ir ienākuši politikā un viņiem ir zināma neuzticēšanās barjera, kuru cenšamies lauzt."

Kopumā Latkovskis gan atzina, ka valdības sastāvs ir gana sarežģīts, lai Kariņa valdība spētu sekmīgi strādāt un veikt saturīgas reformas, un viss lielā mērā būs atkarīgs no partiju gribas sastrādāties.