foto: LETA
Sniega un apledojuma dēļ daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi
Aizputinātā Daugavpils šoseja pie Dārziņiem.
Sabiedrība
2019. gada 5. janvāris, 09:14

Sniega un apledojuma dēļ daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt daudzviet ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 185 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Ainažu šoseju (A1), Vidzemes šoseju (A2) no Rīgas līdz Līgatnei un no Raunas pagrieziena līdz Virešiem, Valmieras šoseju (A3), Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šoseju (A6), Bauskas šoseju (A7) no Rīgas līdz Grenstālei, Jelgavas šoseju (A8), Liepājas šoseju (A9) no Rīgas līdz Liepājai, Ventspils šoseju (A10) no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij.

Braukšana ir apgrūtināta arī pa šoseju Liepāja-Rucava (A11), Rēzeknes šoseju (A12) no Jēkabpils līdz Terehovai, šoseju Grebņeva-Medumi (A13), kā arī Kokneses šoseju (P80) no Ogres līdz Koknesei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Ludzas, Liepājas, Madonas, Preiļu, Talsu, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Rēzeknes, Tukuma, Valmieras un Valkas apkārtne.

Autovadītājus mudina būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs, un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji, atgādina "Latvijas valsts ceļi".