foto: LETA
Levits izvērtētu iespēju vēlreiz kandidēt uz Valsts prezidenta amatu
Egils Levits.
Politika
2019. gada 4. janvāris, 08:40

Levits izvērtētu iespēju vēlreiz kandidēt uz Valsts prezidenta amatu

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits "vērtētu iespēju" vēlreiz kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, ja šāds piedāvājums viņam tiktu izteikts.

Levits intervijā LTV "Rīta panorāmai" tomēr uzsvēra, ka šis jautājums viņam vēl ir pāragrs, turklāt pamatā tas esot jautājums nevis viņam, bet gan partijām, kurām vispirms jāvienojas par koalīciju un valdību un tad - par prezidentu.

Ja no partijām tomēr nāktu piedāvājums Levitam vēlreiz pretendēt uz Valsts prezidenta amatu, viņš vērtētu šādu iespēju. Pēc Levita vārdiem, pirmais mēģinājums kandidēt uz amatu bijis vairāk principiāls, jau iepriekš zinot, ka izredžu īsti nav.

Levits atzīmēja, ka šoreiz pirmo reizi par prezidentu būs atklāts balsojums, līdz ar to mazāk iespējama būšot melošana un shēmošana. Deputātiem būs jāspēj paskaidrot savu viedokli balsojumā, tāpēc Levits domā, ka process būs demokrātiskāks un atklātāks, līdz ar to kandidāti varētu būt vairāk motivēti pretendēt uz augsto amatu.

Pašreizējā Valsts prezidenta Raimonds Vējoņa pilnvaru termiņš beidzas šī gada vasarā. Viņš var pretendēt uz otro pilnvaru termiņu.