foto: Evija Trifanova/LETA
Krāslavā aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludināts Kazahstānas pilsonis
Kazahstānas pilsonim piemērots naudas sods 3010 eiro apmērā. Pēc soda nomaksas vīrietis nodots Valsts policijas amatpersonām.
112
2018. gada 28. decembris, 14:10

Krāslavā aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludināts Kazahstānas pilsonis

Jauns.lv / LETA

Otrajos Ziemassvētkos Krāslavā aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludināts Kazahstānas pilsonis, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Vienlaikus likumpārkāpējam piemērots 3010 eiro liels sods par viltotu dokumentu izmantošanu, savas identitātes slēpšanu un par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu.

Pēc Pētersones teiktā, trešdien, 26.decembrī, uz ceļa Pāternieki-Krāslava, veicot imigrācijas kontroli, pārbaudei tika apturēta kāda Latvijā reģistrēta automašīna "Volvo", ar kuru pārvietojās trīs personas. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka divas no personām ir Latvijas valsts piederīgie, savukārt trešais vīrietis robežsargiem uzrādījis viltotus Ungārijas dokumentus - pilsoņa pasi, identifikācijas karti un vadītāja apliecību.

Sarunas laikā persona atzinās, ka esot Kazahstānas pilsonis un Latvijā ieceļojis nelikumīgi. Turklāt noskaidrots, ka 1987.gadā dzimušais vīrietis atrodas arī starptautiskā meklēšanā.

Par konstatēto pārkāpumu izdarīšanu Kazahstānas pilsonim piemērots naudas sods 3010 eiro apmērā. Pēc soda nomaksas vīrietis nodots Valsts policijas amatpersonām.