foto: LETA
Lietā par velosipēdista nobraukšanu Zilupē gatavos pilnu spriedumu
Riteņbraucējs Dzirnavu ielā.
112
2018. gada 13. decembris, 14:41

Lietā par velosipēdista nobraukšanu Zilupē gatavos pilnu spriedumu

Jauns.lv / LETA

Rēzeknes tiesa gatavos pilnu spriedumu lietā, kurā apsūdzētajam Vadimam Eisakam par velosipēdista nāvējošu traumēšanu Zilupē 2014.gada novembrī piespriests četru gadu cietumsods, informēja Rēzeknes tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pilns spriedums tiks gatavots pēc apsūdzētā aizstāvja. Plānots, ka dokuments būs gatavs 19.decembrī. Tad arī var gaidīt apelācijas sūdzības, skaidroja Brituškina.

Jau vēstīts, ka Eisakam piespriests četru gadu cietumsods, taču sprieduma spēkā stāšanās gadījumā kopējais sods būs bargāks. Tiesa noteikusi, ka Eisaks par konkrēto nodarījumu būtu sodāms ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, taču sodam pievienots neizciestais sods pēc iepriekšējā sprieduma. Tāpēc galīgais sods ir brīvības atņemšana uz četriem gadiem, trim mēnešiem un vienu dienu, atņemot vadīšanas tiesības uz sešiem gadiem, diviem mēnešiem un 28 dienām.

Lieta saistīta ar 2014.gada 9.novembrī notikušu negadījumu, kad Zilupē nezināma automašīna uzbrauca velosipēdistam un no notikuma vietas aizbrauca. Cietušais, 1981.gadā dzimis vīrietis, bezsamaņas stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk no gūtajām traumām mira.

Veicot izmeklēšanas pasākumus, policijas darbinieki jau nākamajā dienā noskaidroja aizdomās turamo, kādu 1977.gadā dzimušu Zilupes novada iedzīvotāju, kurš agrāk bijis tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem.

Turpinot noskaidrot lietas apstākļus, policisti atrada arī automašīnu, ar kuru, visticamāk, tika notriekts velosipēdists. "Mazda" markas automašīna bija paslēpta Zilupes novada meža masīvā.

Tiesā lieta nonāca 2017.gada februārī.

Aizdomās turamais iepriekš atzina savu vainu noziegumā, bet pēc tam mainīja liecības un savu vainu izdarītajā noliedza. Līdz ar to kriminālprocesā tika nozīmētas papildu DNS ekspertīzes un izmeklēšana iekavējās.

Eisakam, kurš tiek turēts aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu, apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas