foto: LETA
Strīķe: JKP kā labu premjeru redzētu Zīli, bet varētu strādāt arī Kariņa vadītā valdībā
Saeimas deputāte Juta Strīķe.
Politika
2018. gada 11. decembris, 15:25

Strīķe: JKP kā labu premjeru redzētu Zīli, bet varētu strādāt arī Kariņa vadītā valdībā

Jauns.lv / LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) kā labu, konservatīvu Ministru prezidentu redzētu Robertu Zīli (VL-TB/LNNK), reizē politiskajam spēkam nav arī iemesla nepiekrist strādāt Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā, šodien žurnālistiem sacīja JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

Politiķe norādīja, ka "Attīstībai/Par!" (AP) lēmums neuzstāt uz premjera amata kandidātu no savas partijas palīdzēs izveidot valdību. Strīķe AP pārmeta "izpildītus dažādus vingrinājumus", kuru mērķis esot bijusi JKP līdera Jāņa Bordāna valdības izgāšana "bez jebkāda praktiska pamata".

Vēl pirms informācijas izskanēšanas par Kariņu kā neoficiāli apspriestu kandidātu, politiķe paziņoja, ka JKP līderis Jānis Bordāns ir labākais no premjera amata kandidātiem. Politiskais spēks arī neatbalsta bezpartejisku premjera amata kandidāta meklēšanu.

Sarunā ar prezidentu Strīķe norādījusi, ka politiskajam spēkam svarīgi tiesiskuma un pretkorupcijas jautājumi. Pēc Strīķes vārdiem, "ja daudzi uzskata, ka tas ir ir mazsvarīgi" un par šīm lietām smaida, tad jāņem vērā, ka ASV vēstniece Latvijā nesen norādījusi, ka pretkorupcijas jautājumi ir valsts ekonomikas un attīstības pamats. Šajā saistībā Strīķe atgādināja par JKP "sarkanajām līnijām" sadarbībai ar Zaļo un zemnieku savienību.

Kā ziņots, neoficiālās sarunās kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam politiķi min "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvi Kariņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņš sacīja, ka pašlaik prezidents nav aicinājis viņu uz tikšanos, kā arī sarunas par viņa nominēšanu nav notikušas. Kariņš norādīja, ka pašlaik situācija ir ļoti neskaidra un jāredz, kā tā attīstīsies, proti, vai AP nevēlēsies izvirzīt citu kandidātu, ņemot vērā, ka tā ir tā dēvētā jaunā partija.

AP pārstāvis Pabriks šodien paziņoja, ka vairs nepretendē uz Ministru prezidenta amatu. AP norāda, ka neuzstās uz premjera amata kandidātu no savas partijas un saskata iespēju vienoties par kompromisa kandidātu no citu politisko spēku izvirzītajiem politiķiem, žurnālistiem sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš sacīja, ka partijas var vienoties par kompromisa kandidātu no citu partiju izvirzītajiem, izņemot tos, kuri jau bija nominēti šim amatam. Pavļuts norādīja, ka AP neuztur savu nomināciju kopumā.

Šodien notiek jaunas Valsts prezidenta tikšanās ar partijām. Valsts prezidents vakar atsauca "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema nomināciju premjera amatam.