foto: Pexels.com
Sārts: Politikā arvien vairāk jūtama sociālo tīklu ietekme
Ilustratīvs foto.
Politika
2018. gada 10. decembris, 08:51

Sārts: Politikā arvien vairāk jūtama sociālo tīklu ietekme

Jauns.lv / LETA

Politikā arvien vairāk ir jūtama sociālo tīklu ietekme, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pēc viņa teiktā, patlaban tiek novērota arvien lielāka sociālo tīklu ietekme uz cilvēku prātiem, kas rezultējas arī politikā. Politiķi kļūst emocionālāki, tāpat kā cilvēki sociālajos tīklos, norādīja Sārts.

Runājot par pēdējā laika tendencēm politikā - arvien lielāku politiskā spektra sadrumstalotību - viņš atzina, ka šāda parādība ir novērojama ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā un Zviedrijā. Tā rezultātā politiķiem arī esot grūtāk panākt savstarpējas vienošanās.

Vaicāts, vai šāda sadrumstalotība un grūtības atrast kompromisus politikā ir uzskatāmas par valstisku draudu, Sārts atbildēja, ka tā ir realitāte, ar kuru nākas sadzīvot. Dažs to var uztvert kā aizraujošu seriālu, cits - kā sava veida draudu. "Protams, nestabilitāte nav laba," atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors.

Viņš pauda cerību, ka, sastopoties ar jaunajiem izaicinājumiem politikā, emocijas negūs virsroku.