foto: LETA
Reirs: partijām jāvienojas par darbiem, lai tā nekrīt jau pie pirmā budžeta
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvis, labklājības ministrs Jānis Reirs (no labās) ierodas uz tikšanos ar Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu.
Politika
2018. gada 10. decembris, 08:32

Reirs: partijām jāvienojas par darbiem, lai tā nekrīt jau pie pirmā budžeta

Jauns.lv / LETA

Valdības veidošanas procesā partijām ir svarīgi atgriezties pie sarunām par darāmajiem darbiem, lai par tiem būtu panākta vienošanās un jaunā valdība nekristu jau pie pirmā valsts budžeta pieņemšanas, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda "Jaunās vienotības" (JV) politiķis Jānis Reirs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reirs atgādināja, ka JV valde piektdien nolēma izstāties no Alda Gobzema (KPV LV) valdības veidošanas sarunām, jo "profesionāļu valdības" piedāvājums partijai nav bijis pieņemams. Sestdienas vakarā no Gobzema ticis saņemts jauns visai mīklains piedāvājums par sarunu atsākšanu, no tām izslēdzot Zaļo un zemnieku savienību un JV politiķim, ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam uzticot premjera biedra pienākumus, lai šādi it kā risinātu problēmas ar pielaides valsts noslēpumam iegūšanu Gobzemam, taču par šo piedāvājumu JV neesot lēmusi.

Taujāts, kāds tad JV vērtējumā būtu piemērotākais valdības veidošanas scenārijs, Reirs sacīja, ka vispirms esot jānonāk pie vienota viedokļa par darāmajiem darbiem un sadarbības modeļa, jo Gobzema vadībā līdz sarunām par darbiem faktiski neesot nonākts vispār.

Ja neizdiskutējam darbus un tikai sadalām ministru portfeļus, tad var sanākt, ka pie pirmā budžeta pieņemšanas šāda valdība krīt, domā Reirs.

Lūgts vērtēt, kāpēc valdības veidošanas process bijis bez panākumiem, Reirs izteicās, ka tas ir politisks process un atbildīgie īsti nav jāmeklē. Politiķis uzsvēra, ka Latvija nav unikālā situācijā, jo daudzās valstīs vienošanos panākšana par valdību izveidošanu nāk grūti.