foto: LETA
Pūce: piesakot ideju par profesionāļu valdību, Gobzems realizē Šlesera plānu
Apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvis, Saeimas deputāts Juris Pūce piedalās preses konferencē pēc potenciālo koalīcijas partneru tikšanās Ministru kabinetā.
Politika
2018. gada 7. decembris, 12:15

Pūce: piesakot ideju par profesionāļu valdību, Gobzems realizē Šlesera plānu

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidenta amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV), piesakot ideju par profesionāļu valdību, realizē ekspolitiķa Aināra Šlesera plānu, šādu viedokli pauda partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

Kā norādīja Pūce, AP uzskata, ka ir "pilnīgi komiski", ka vakar izskanējušais par Gobzema "plānu B" ir pilnīgi identisks tam, ko šorīt intervijā laikrakstam "Dienas Bizeness" norādījis Šlesers.

"Mēs par Šlesera saikni brīdinājām vēl vasarā, pirms vēlēšanām. Brīdinājām par "Dienas Biznesa" speciālizlaidumiem, plānu radīt destabilizētu situāciju. Nav brīnums, ka arī terminu "profesionāļu valdība" visbiežāk lietojošais politiķis ir [partijas "Saskaņas" līderis] Jānis Urbanovičs," klāstīja Pūce.

Viņaprāt, patlaban ir pienācis brīdis, kad valdības veidošanas sarunās palikušajiem nu ir skaidri jāpasaka, ka sarunas ir jāpārtrauc.

"Patlaban vairs nav smieklīgi - Gobzems operē ar draudiem par masu nekārtībām, potenciālām ārkārtas vēlēšanām. Tas tikai norāda uz to, ka turpināt šo farsu ir bīstami," brīdināja Pūce.

Viņš uzsvēra, ka, ja notiks balsojums par Gobzema piedāvāto profesionāļu valdību, AP to neatbalstīs.

Kā ziņots, Gobzems piektdien atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Gobzema piedāvājums faktiski pilnībā sakrīt ar Šlesera pozīciju, kuru viņš šodien izklāstījis "Dienas Biznesā". Intervijā Šlesers mudina veidot profesionāļu valdību, par kuru nobalsotu pat "Saskaņa". Šlesers Gobzemā saskata līderi, "kurš ir spējīgs aiz sevis līdzi aizraut cilvēkus", tāpēc Saeimas deputātiem esot jādara viss, lai Gobzema valdība tiktu apstiprināta.

Gobzems pēc tikšanās ar partiju pārstāvji atzina, ka Šlesers ir izklāstījis viņam līdzīgas idejas par profesionāļu valdību. Gobzems vērtēja, ka šāda intervija apgrūtina viņa iespējas izveidot valdību, tomēr noliedza, ka šo jautājumu būtu pārrunājis ar Šleseru.