foto: LETA
Gobzems bezpartejiskiem ministriem-profesionāļiem sola lielākas algas
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems piedalās partijas "KPV LV" preses konferencē.
Politika
2018. gada 7. decembris, 11:28

Gobzems bezpartejiskiem ministriem-profesionāļiem sola lielākas algas

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidenta amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) bezpartejiskiem ministriem-profesionāļiem sola lielāku atalgojumu par patlaban ministriem noteikto.

Kā pēc kārtējās tikšanās ar valdības veidošanas sarunu partneriem žurnālistiem sacīja Gobzems, tā kā nozares profesionāļi nereti atsakās vadīt ministrijas zemā atalgojuma dēļ, profesionāļu valdības piedāvājums automātiski nozīmētu arī ministru darba algas celšanu.

"Tas ir nepopulāri, bet tas to nozīmēs," teica Gobzems, uzsverot, ka darbs valsts labā ir jautājums par patriotismu pret savu valsti.

Gobzems norādīja, ka parlaments tiks aicināts atbalstīt ministru algu celšanu. "Ja man būs balsis apstiprināt šādu valdību, tad man būs balsis pieņemt arī citus lēmumus," teica Gobzems, gan neatklājot, ar cik lielu parlamenta atbalstu viņš rēķinās.

Kā ziņots, Gobzems ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", aģentūrai LETA pavēstīja politiķis.

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.