foto: No personīgā arhīva
Miris uzņēmējs Imants Kalniņš
Imants Kalniņš (1959-2018).
Sabiedrība
2018. gada 21. oktobris, 16:37

Miris uzņēmējs Imants Kalniņš

Jauns.lv

Ceturtdien, 19.oktobrī, mūžībā devies uzņēmējs Imants Kalniņš. Pirms nepilna gada viņam tika atklāts vēzis, un pēc smagas cīņas ar slimību, kas strauji progresēja, diemžēl cīņa tika zaudēta, portālu Jauns.lv informēja Kalniņa meita Terēze Tetere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: No personīgā arhīva
Kalniņš vadīja zivrūpniecības uzņēmumu "Kaija".

Kalniņš dzimis Rīgā neiroloģes Natālijas Kalniņas un augstākās matemātikas profesora Imanta Kalniņa ģimenē. Plašākai sabiedrībai viņš kļuva pazīstams 1999.gadā, kļūstot par A/S “Kaija” kontrolpaketes turētāju - un pēc Krievijas krīzes grūtībās nonākušo uzņēmumu veiksmīgi nostabilizēja. Uzņēmuma vadīšanas laikā Imants Kalniņš pārstāvēja Latviju dažādās goda delegācijas ārvalstīs kopā ar tā laika prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, stāsta nelaiķa meita.

No 1993.gada līdz 1999.gadam Kalniņš darbojās kā projektu vadītājs, veica mārketinga auditu, emisijas prospektu izstrādāšanu; viņa galvenie klienti bija “Ave Lat” grupas uzņēmumi.

Savu profesionālo darbību Kalniņš sāka “Latvijas Televīzijā”, kur strādāja par vadošo inženieri. Viņa pirmā izglītība bija RTU Radiotehnikas un sakaru fakultāte, kur viņš ieguva radioinženiera kvalifikāciju. 1991.gadā studijas turpināja LU Starptautisko attiecību institūtā, kur ieguva grādu specialitātē Ārējo ekonomisko attiecību speciālists ar svešvalodu zināšanām. 2004.gadā Imants turpināja izglītoties Britu atklātās universitātes Maskavas filiālē, kur studēja biznesa menedžmentu.

I.Kalniņš dzīves laikā nodarbojās ar biznesu Krievijā. No 2006. gada viņš bija direktoru padomes loceklis “RosTransneft”. 

Savus pēdējos dzīves gadus viņš darbojās kā privātais konsultants pie dažādu projektu izstrādāšanas, informē Kalniņa ģimene. Dzīves laikā Kalniņš nodarbojās ar labdarību, palīdzot bērnu namiem, atbalstot bāreņus un grūtībās nonākušās ģimenes.

Atvadīšanās no Imanta Kalniņa notiks 23.oktobrī plkst. 13:00. Krematorija Lielajā zālē.