foto: Evija Trifanova/LETA
Pavļuts: "Var rēķināties, ka jaunā Saeima būs dinamiskāka un enerģiskāka"
Pavļuts atzina, ka politiskais spēks ir gatavs runāt ar visiem konstruktīvajiem partneriem.
Politika
2018. gada 7. oktobris, 00:47

Pavļuts: "Var rēķināties, ka jaunā Saeima būs dinamiskāka un enerģiskāka"

LETA

Var rēķināties, ka 13.Saeima būs dinamiskāka un enerģētiskāka, pauda politiskā spēka "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Viņš sacīja, ka politiskais spēks ir priecīgs par provizoriskajiem rezultātiem. "Izskatās, ka mūsu partija būs nākamajā Saeimā. Esam nākuši politikā, lai kaut ko mainītu, negribam palikt gudri runājošas domnīcas līmenī - mēs gribam mainīt Latvijas politiku. Un izskatās, ka šī iespēja mums būs," sacīja Pavļuts.

Pavļuta ieskatā, iedzīvotāji kārtējo reizi ir parādījuši, ka izšķirīgos brīžos Latvijas vēlētāji rīkojas atbildīgi un gudri. "Vēlētāji signalizē valdošajai elitei, ka pārmaiņas būs un ka cilvēki tās grib," teica politiķis.

Politiķa ieskatā, 12.Saeimā valdījusi stagnācija, jo līdzšinējā koalīcija nav bijusi pietiekami dinamiska, kā arī profesionāla, risinot lielus problemātiskus jautājumus. "Var rēķināties ar to, ka jaunā Saeima būs dinamiskāka un enerģiskāka," prognozēja Pavļuts.

Vērtējot partijas sniegumu reģionu griezumā, Pavļuts norādīja uz eksistē dažādas likumsakarības. "Mēs rēķināmies ar to, ka "Saskaņai" veiksies salīdzinoši labi Latgalē, rēķināmies ar to, ka mums būs salīdzinoši labi rezultāti ārzemēs un Rīgā," vērtēja Pavļuts, piebilstot, ka partijai nevar būt vienlīdz labi rezultāti visā Latvijā, jo Latvija ir dažāda.

Pavļuts atzina, ka politiskais spēks ir gatavs runāt ar visiem konstruktīvajiem partneriem, uzsverot, ka galvenais sarunas priekšmets būs pieejama veselības aprūpe, izcila izglītība, reģionālā reforma un citi jautājumi, kas var vest uz iekļaujošāku sabiedrību.