foto: LETA
Nacionālā apvienība Vējoņa pārvēlēšanu uz nākamo pilnvaru termiņu neatbalstītu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2018. gada 1. oktobris, 08:36

Nacionālā apvienība Vējoņa pārvēlēšanu uz nākamo pilnvaru termiņu neatbalstītu

LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) neatbalstītu pašreizējā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pārvēlēšanu uz nākamo pilnvaru termiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Domāju, ka diezgan droši varam teikt, ka Vējoņa pārvēlēšanu mēs neatbalstītu," intervijā aģentūrai LETA pauda VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Viņš norādīja, ka nacionālās apvienības "pirmā izvēle" būtu pašreizējais Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, ja viņš vēlreiz piekristu kandidēt uz prezidenta amatu. Līdz šim Levits neesot pateicis "nē" tādai iespējai, lai arī iepriekšējās prezidenta vēlēšanās atbalstu viņam savākt neizdevās.

Politiķis akcentēja, ka prezidentam jābūt "līderim, iedvesmotājam, stratēģim".

Dzintars uzvēra, ka VL-TB/LNNK ir vienprātība par to, ka prezidents Saeimā jāievēlē atklātā balsojumā, bet par tautas vēlētu prezidentu viedokļi ir dažādi. Dzintars, paužot personīgo viedokli, sacīja, ka atbalsta ideju par tautas vēlētu prezidentu.

Vējonis prezidenta amatā stājies 2015.gada jūlijā, kas nozīmē, ka Saeimai nākamgad būs jāvēlē Valsts prezidents. Arī iepriekšējā reizē VL-TB/LNNK neatbalstīja Vējoni, šim amatam virzot Levitu.

Vējonis vēl nav atbildējis, vai kandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu. Aizsardzības un tieslietu jomu sakārtošana patlaban ir aktuālāka nekā spriedelēšana par kandidēšanu uz otro termiņu Valsts prezidenta amatā, - šovasar pauda Vējonis.