foto: Zane Bitere/LETA
Izglītība ir miera priekšnoteikums pasaulē, paziņo UNESCO
"Pasaules lielākā mācību stunda" ir starptautiska izglītības akcija, kas vienlaikus norisināsies gandrīz 100 pasaules valstīs.
Sabiedrība
2018. gada 3. septembris, 13:27

Izglītība ir miera priekšnoteikums pasaulē, paziņo UNESCO

LETA

Izglītība ir viens no priekšnosacījumiem mieram pasaulē, iesākot jauno mācību gadu, atgādina UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, šoruden ikvienu Latvijā aicinot apgūt jaunas zināšanas un prasmes, lai rīkotos ilgtspējīgas pasaules vārdā.

Kā informēja komisijā, tie, kas šogad pirmo septembri sagaida, apsēžoties skolas solā, jau ir spēruši lielu soli pretī pārmaiņām. "Katrs no mums ar savu rīcību ir daļa no lielā uzdevuma - veidot pasauli labāku un ilgtspējīgu. Gan apgūstot zināšanas un prasmes, kas nākotnē ļaus veidot drošāku un iekļaujošāku sabiedrību, gan atbildīgi izturoties pret dabas un kultūras mantojumu, mēs veidosim vidi, kas attīsta katru bērnu un sabiedrību kopumā," pārliecināta komisijas Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa.

Šo redzējumu ietvers arī ikgadējā starptautiskā izglītības akcija "Pasaules lielākā mācību stunda", kas ikvienu skolēnu aicinās pētīt savu kopienu, apzināt tās vajadzības un rīkoties, lai veicinātu ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu. Šogad UNESCO no mācīšanās aicina pāriet pie rīcības, uzsverot līdzdalības nozīmi kopīgo mērķu sasniegšanā.

"Pasaules lielākā mācību stunda" ir starptautiska izglītības akcija, kas vienlaikus norisināsies gandrīz 100 pasaules valstīs. Tās mērķis ir iepazīstināt gan bērnus un jauniešus, gan pieaugušos ar 17 ilgtspējīgas attīstības mērķiem, ko ANO valstis ir kopīgi apņēmušās sasniegt līdz 2030. gadam, un iesaistīt ikvienu to sasniegšanā.

"Pasaules lielāko mācību stundu" Latvijā jau ceturto gadu organizē UNESCO Latvijas Nacionālā komisija. To atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī nevalstiskās organizācijas.