foto: LETA
Siguldas novada gāzes sprādzienā sagruvusi dzīvojamās ēkas siena; ir cietušie
Sabiedrība
2018. gada 9. augusts, 09:50

Siguldas novada gāzes sprādzienā sagruvusi dzīvojamās ēkas siena; ir cietušie

LETA

Siguldas pagastā trešdien noticis gāzes sprādziens, kura rezultātā sagruvusi dzīvojamās mājas siena un cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) un Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakar ap plkst.21 tika saņemts izsaukums uz Siguldas pagastu, kur kādā dzīvojamā mājā gāzes noplūdes rezultātā bija noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas nogruvums 200 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās seši cilvēki, kuri tika nodoti mediķiem.

Ugunsdzēsēji-glābēji veica teritorijas norobežošanas darbus, kuri pēc vairākām stundām tika pabeigti.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska pastāstīja, ka sprādziena rezultātā cietuši divi cilvēki - 17 gadus vecs jaunietis un 1971.gadā dzimis vīrietis.

Sākotnējā informācija liecina, ka sprādziens noticis brīdī, kad telpā, kurā atradās gāzes iekārta, ieslēgta gaisma, taču sprādziena apstākļu skaidrošanai sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību.

Tāpat trešdien glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 69 izsaukumus - 33 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.