foto: Ventspils komunālā pārvalde
Izrauj pat rožu krūmus: Ventspilī, Siguldā un Jelgavā uzdarbojas vandaļi
Šādi kāds ventspilnieks svinējis savu pilngadību. Tā gan nav vairojusi prātu, un kompānija demolējusi pilsētas ziedu rotas.
Novadu ziņas
2018. gada 24. jūnijs, 06:30

Izrauj pat rožu krūmus: Ventspilī, Siguldā un Jelgavā uzdarbojas vandaļi

Kas Jauns Avīze

Mazpilsētās uzdarbojas vadaļi, šonedēļ raksta "Kas Jauns Avīze".

Ventspilī jaunieši izpostījuši puķu kastes uz Vidumupītes tiltiņa, stādījumus izmētājot pa ietvi, un apgāzuši ziedu piramīdu Lielā prospekta un Brīvības ielas stūrī. Vainojama jauniešu kompānija, kurā vienam no viņiem svinēta pilngadība. Vandalismā iesaistīti četri jaunieši, un divus pašvaldības policijai izdevies operatīvi aizturēt, bet pārējo noskaidrošana ir tikai laika jautājums.

Lāpstu rokās un atstrādāt

Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs aicina vainīgos pašus pieteikties un vienoties par nodarīto zaudējumu segšanu, pretējā gadījumā var iestāties kriminālatbildība. Postījumu novēršana, tostarp tehnikas piesaiste ziedu piramīdas pacelšanai, izmaksājusi aptuveni 260 eiro, informē Komunālās pārvaldes pārstāve Dace Kalsere. Izrautie ziedu stādi, kas nav neglābjami bojāti, iespēju robežās iestādīti atpakaļ, puķu kastes papildinātas ar jauniem stādījumiem. Uzņēmums vēsta, ka huligānu vecākiem būs jāsedz zaudējumi. Ventspilnieki feisbukā pauž sašutumu. “Lāpstu un grābekli rokās un uz priekšu. Pāris mēnešus pastrādāt pilsētas labā, un pāries tieksme jandalēties,” tāds ir kopējais noskaņojums.

Izrauj arī rožu krūmus

Un tas vēl nav viss – 19. jūnijā atklājies, ka atkal trīs skaisti rožu krūmi pazuduši no Lielā prospekta dobes.  Komunālās pārvalde ļoti cera ka tas pieliks punktu ziedu zagšanai no pilsētas apstādījumiem. Pērn šajā pašā dobē tieši pretī Bērnu pilsētiņai ar visām saknēm bija izrauti 14 ziedoši rožu stādi. “Diemžēl skumīgi atzīt, ka viena no Ventspils pilsētas ziedu rotas skaistuma blakusparādībām ir zagļu labā gaume, kas tīko šo skaistumu iegūt arī sev,” teikts uzņēmuma "Facebook" profilā.

Norauj karogus, nolauž kokus

16. jūnija rīts sākās ar skumjām ziņām Siguldā – naktī norauti trīs Latvijas karogi no divdesmit, ar kuriem par godu valsts simtgadei izrotāts tilts pār Gauju. Pašvaldība trūkstošos karogus atjaunoja tajā pašā dienā un vērsusies Valsts policijā.

 Naktī uz 1. jūniju pagaidām nenoskaidroti vandaļi izpostīja Mīlestības aleju Jelgavā, nolaužot tur stādītos bērziņus un to balstus. Šeit vairākus gadus gan jaunlaulātie, gan bērnudārznieki un skolēni stādījuši kokus, pēc tam regulāri arī kopjot. Pašvaldības policija sola šai vietai pievērst lielāku uzmanību un lūdz atsaukties iespējamos aculieciniekus.