Viens no Cēsu avārijā mirušajiem puišiem tikai dienu pirms nāves pārbraucis no Anglijas
112
2018. gada 22. jūnijs, 08:10

Viens no Cēsu avārijā mirušajiem puišiem tikai dienu pirms nāves pārbraucis no Anglijas

Jauns.lv

Lenču ielā pašā Cēsu centrā redzams koks, kuram nošķelta visa miza. Ap to gulst ziedi un deg svecītes - šis koks izrādījās liktenīgs diviem 17 un 18 gadus veciem jauniešiem, kuri ar "Audi" tajā ietriecās. No trim mašīnā esošajiem izdzīvojis tikai viens - 16 gadus vecs puisis, kurš šobrīd ārstējas slimnīcā.

Avārija notika ap pl.3:30 naktī uz ceturtdienu. Mašīnā atradās trīs jauni puiši, no kuriem nevienam nav bijusi transportlīdzekļa vadīšanas apliecība. Tāpat līdz šim arī nav precīzi skaidrs, kurš no jauniešiem avārijas brīdī sēdējis pie stūres, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Viss liecina, ka viņi bija devušies naksnīgā izbraucienā pa Cēsu ielām. Policija pieļauj, ka viens no viņiem liktenīgo auto no kāda aizņēmies. Lai arī fakti ir kā virtene, kas likumsakarīgi varēja novest pie traģēdijas, mirušo puišu tuvinieki un draugi nespēj noticēt notikušajam. Par sava drauga nāvi kāda cēsniece uzzinājusi tikai nākamajā rītā. "Pēc tam jau visi zvanīja un teica, ka viņa vairs nav. Viss, cauri. Cilvēka vairs nav," raidījumam saka jauna meitene, piebilstot, ka "vēl vakar sarakstījāmies, vēl aizvakar satikāmies". Par nāves faktu viņa pārliecinājusies, feisbukā lasot ziņu no Valsts policijas.

Sirsnīgi un izpalīdzīgi puiši

Draudzenes norāda, ka viens no mirušajiem tikai dienu pirms avārijas atgriezies no Anglijas. Abi mirušie viņām bija zināmi kā sirsnīgi un izpalīdzīgi cilvēki. "Labākais draugs. Mīļš. Vienmēr teica, ko domā, vienmēr aizstāvēja. Un tagad viņa vienkārši vairs nav," bēdājas jauniete, "otrs puisis arī bija pazīstams. Kopā atpūtāmies visi draugi... Cik saprotu, viņš vakar tikai atbrauca no Anglijas, taisījās laikam jūlijā braukt pie mammas. Viņš bija tik sirsnīgs, nevienam nevēlēja ļauna".

Par avāriju Cēsīs policija ierosinājusi kriminālprocesu un šobrīd skaidro, vai puiši bija alkohola vai citu vielu reibumā. Tiek izmeklēts arī, kurš tieši vadījis nelaimīgo auto.

Jau vēstījām, ka traģiskais negadījums ar bojāgājušajiem noticis Cēsīs, Lenču ielā, kur automašīna "Audi" iebrauca kokā. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja divi 2000.gadā dzimuši jaunieši, bet cieta 2001.gadā dzimis jaunietis, kurš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē. Nevienam no minētajām personām nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Kā pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, 17 un 18 gadus vecie jaunieši bojā gāja notikuma vietā, savukārt 16 gadus vecais jaunietis, kurš arī cieta avārijā, slimnīca tika nogādāts ar vairākiem ķermeņa ievainojumiem.