foto: LETA
Lembergs par to, kāpēc KPV LV vaino viņu Kaimiņa aizturēšanā
Ventspils mērs Aivars Lembergs.
Sabiedrība
2018. gada 21. jūnijs, 22:42

Lembergs par to, kāpēc KPV LV vaino viņu Kaimiņa aizturēšanā

Jauns.lv

Intervijā kanālam RīgaTV 24 Aivars Lembergs komentēja KPV LV izteiktos pieņēmumus par to, ka Artusa Kaimiņa aizturēšanu organizējis tieši viņš. "Viņi spriež pēc savas samaitātības pakāpes. Kaimiņš ir zaķupastala un sūdabrālis," sacīja Lembergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdienas vakarā atbrīvojis kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizturētās personas - Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, viņa partijas biedru Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Neminot personu vārdus, KNAB paziņojumā presei raksta, ceturtdien procesa virzītājs pieņēma lēmumu personas atbrīvot no īslaicīgās aizturēšanas izolatora, piemērojot tām aizdomās turēto statusu.

Visas trīs personas gan vēl nav iznākušas no Valsts policijas ēkas Čiekurkalnā.

KNAB raksta, ka pagājušā gada jūnijā sāktajā kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētām par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā.

Tāpat vēl viena persona atzīta par aizdomās turēto par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.