foto: LETA
"Vienotību" pametušais Anrijs Matīss nolemj vairs nestrādāt arī tās Saeimas frakcijā
Matīss vairs nestrādās "Vienotības" Saeimas frakcijā.
Politika
2018. gada 14. jūnijs, 09:25

"Vienotību" pametušais Anrijs Matīss nolemj vairs nestrādāt arī tās Saeimas frakcijā

Jauns.lv / LETA

Politiķis Anrijs Matīss, kurš jau iepriekš izstājās no partijas "Vienotība", vairs nedarbosies šī politiskā spēka Saeimas frakcijā.

Matīss apliecināja, ka atbalstīs opozīcijas pieprasīto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisiju. Savukārt "Vienotības" frakcijas deputāti šorīt nolēma balsot pret vai atturēties šajā jautājumā.

"Vienotības" preses sekretārs Sandris Sabajevs informēja, ka "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti šodien pēc tās priekšsēdētāja Hosama Abu Meri priekšlikuma "par frakcijas disciplīnas neievērošanu nolēma neturpināt sadarbību" ar Matīsu.

"Mans mērķis, kļūstot par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju pagājušā gada decembrī, bija panākt, ka frakcija strādā kā saliedēta komanda. Šajā laikā mēs esam kļuvuši par komandu, kas cits citu atbalsta un ir apņēmusies kopīgi strādāt sabiedrības labā līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām. Ja tomēr kāds pēkšņi ir izdomājis kļūt par zvaigzni, lai paspīdētu spožāk uz citu rēķina, tad viņam vairs nav vietas frakcijā," pauda Abu Meri.

Tātad turpmāk "Vienotības" frakcijā strādās 19 deputāti.

Kā ziņots, Saeima šodien lems par diviem opozīcijas iesniegtajiem pieprasījumiem par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram Rasnačam. Viens no Rasnača demisijas pieprasījumiem iesniegts pēc parlamenta deputāta Romāna Mežecka iniciatīvas un to parakstījuši 16 opozīcijas deputāti, tajā skaitā no partijām "Saskaņa" un "No sirds Latvijai" un pie frakcijām nepiederošie deputāti, tajā skaitā pats Mežeckis. Arī Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķi ir iesniegusi savu Rasnača demisijas pieprasījumu, ko parakstījuši desmit deputāti.