foto: Evija Trifanova/LETA
Kozlovskis: "Visticamāk, notikusi administratora Bunkus pasūtījuma slepkavība"
Visticamāk, notikusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
112
2018. gada 30. maijs, 13:03

Kozlovskis: "Visticamāk, notikusi administratora Bunkus pasūtījuma slepkavība"

LETA

Visticamāk, notikusi zvērināta advokāta, maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus pasūtījuma slepkavība, bet nevar izslēgt arī citas versijas, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kozlovskis apstiprināja, ka nogalinātais ir Bunkus. Visticamāk, notikusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, teica ministrs.

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

Šī slepkavība tiks izmeklēta ar visiem iespējamajiem Valsts policijas (VP) resursiem, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

"Jādara viss, lai [noziegums] tiktu atklāts, un man nav šaubu, ka tas tiks darīts," pauda ministrs. Viņš arī uzsvēra, ka iepriekš ir bijušas gan atklātas, gan neatklātas pasūtījuma slepkavības, piemēram, pērn tika atklātas divas.

Ministrs skaidroja, ka patlaban VP veic visas primārās un nepieciešamās darbības, kas saistītas ar lietu apstākļu noskaidrošanu, taču lietu vēlāk pārņems VP Kriminālizmeklēšanas pārvalde, kas ir izmeklējusi sarežģītākās lietas Latvijas tiesībsargājošo iestāžu vēsturē, tostarp Zolitūdes traģēdiju un ugunsgrēku Rīgas pilī.

Pie Rīgas Brāļu kapiem, Aizsaules ielā 1, trešdienas rītā plkst.8.40, izmantojot šaujamieroci, nogalināts vīrietis, kurš pārvietojās ar baltas krāsas "Range Rover" automašīnu. Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, informēja Valsts policijā (VP).

Baltais "Range Rover" ir braucis virzienā uz Brāļu kapiem, nobraucis no ceļa labajā pusē, nolauzis ceļa zīmi un ietriecies kapu nožogojumā, to sabojājot. Automašīnai cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē.

VP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

Bunkus bija viens no juristiem-palīgiem, ko "Trasta Komercbankas" likvidators Armands Rasa bija piesaistījis likvidācijas procesam. Rasa aģentūrai LETA atteicās sniegt komentārus.

Bunkus par maksātnespējas administratoru strādājis kopš 2007.gada. Viņa vārds skaļi izskanēja medijos saistībā ar uzņēmuma "Rego Trade" maksātnespējas procesu, kurā Bunkus bija administrators un vērsās tiesā, lūdzot atzīt uzņēmuma īpašnieka izsniegtos aizdevumus par neatbilstošiem likuma normām.

Bunkus valsts amatpersonas ieņēmumu deklarācijā par 2016.gadu liecina, ka viņam pieder 2013.gada "Range Rover" automašīna. Tāpat viņam reģistrēti uzkrājumi 88 269 eiro apmērā "Luminor" bankā. 2016.gadā Bunkus arī saņēma dāvinājumus gan no sava brāļa 27 000 eiro apmērā, gan no tēva 71 998 eiro apmērā. Tāpat administrators 2016.gadā bija reģistrējis aizdevumus 1 297 286 eiro apmērā un 58 550 eiro apmērā, savukārt parādsaistības kopumā 527 374 eiro apmērā. Publiski pieejama informācija liecina, ka Bunkus dzīvojis Mežaparkā.

Kā liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datubāzē, Bunkus savulaik ziedojis partijai "Jaunais laiks" un apvienībai "Vienotība". 2010.gadā viņš "Jaunajam laikam" ziedojis 1000 latus (1420 eiro), bet 2011.gadā 500 latus (710 eiro). 2011.gadā viņš ziedojis arī 3000 latus (4260 eiro) apvienībai "Vienotība".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Bunkus advokātu birojā" aģentūrai LETA atteicās sniegt jebkādus komentārus par notikušo.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) aģentūrai LETA norādīja, ka notikusī slepkavība nekavējoties jāpārrunā Valsts prezidenta vadītajā Nacionālās drošības padomē (NDP). "Nedrīkst atkārtoties 90.gadi, tāpēc uzskatu, ka šis noziegums nekavējoties jāpārrunā prezidenta vadītajā NDP," viņš teica.

Savukārt Aizsardzības komisijas sekretārs Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) norādīja, ka šis gadījums apliecina, ka ir nepieciešams uzlabot drošības sistēmu, paaugstinot drošības struktūru darba kvalitāti. Politiķis nedomā, ka šī slepkavība nozīmētu 90.gadu vardarbības gadījumu atgriešanos, reizē tas parāda, ka arī Latvija nav atrauta no atsevišķiem notikumiem Eiropā, kad ir pielietota vardarbība.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs norādīja, ka neko nezina par notikušo, tāpēc arī neko nevar komentēt. Tāpat norādīja arī Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa.

Līdzīgi Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāja Inese Lībiņa Egnere (V) norādīja, ka jautājumus par notikušo varēs komentēt pēc sīkākas informācijas iegūšana