foto: Edijs Pālens/LETA
Brigmanis: "Ja "Vienotība" iekļūs Saeimā, tiks veidota pašreizējā politisko spēku koalīcija"
Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
Politika
2018. gada 17. maijs, 08:22

Brigmanis: "Ja "Vienotība" iekļūs Saeimā, tiks veidota pašreizējā politisko spēku koalīcija"

LETA

Ja partija "Vienotība" iekļūs Saeimā, tiks veidota pašreizējā politisko spēku koalīcija, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" teica Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šobrīd reitingi rāda, ka nākamajā Saeimā no līdzšinējās koalīcijas noteikti iekļūs ZZS un Nacionālā apvienība. Divas dažādas socioloģiskās aptaujas ir savstarpēji izslēdzošas pret "Vienotību": viena rāda, ka "Vienotība" būs pārstāvēta nākamajā Saeimā, otra - ka "Vienotībai" izredžu nav," skaidro politiķis.

Viņš uzsvēra - ja "Vienotība" būs Saeimā, tad paliks esošā koalīcija, ja nē, vai arī trim partijām nepietiks balsu, tad būs cita situācija.

Brigmanis netic, ka pārējie visi politiskie spēki - Kaimiņš (KPV), JKP, Latvijas Reģionu apvienība varētu dabūt katrs pa sešām balsīm. Viņaprāt, kāds noteikti "kritīs ārā".

"Visi viņi meklē akmeni, ar ko iemest esošajai valdībai, nepadomājot, ka varbūt nāksies pie viena sarunu galda sēdēt," piebilda Brigmanis.

Kā skaidroja politiķis, pat neraugoties uz to, ka Krievu savienības aktivitātēm, radikālākie krievvalodīgie vēlētāji novērsīsies no "Saskaņas", ZZS ar "Saskaņu" pēc vēlēšanām nesadarbosies.