foto: Zane Bitere/LETA
VIDEO: Vanšu tilta nedienas turpinās. Ugunsdzēsējiem jāglābj vairāki cilvēki
Vanšu tilta lifts.
112
2018. gada 1. maijs, 14:49

VIDEO: Vanšu tilta nedienas turpinās. Ugunsdzēsējiem jāglābj vairāki cilvēki

Jauns.lv / LETA

Portāla Jauns.lv lasītājs Andris padalījies ar video, kur redzams, kā šodien glābējiem bija jāsteidzas uz pēdējā laikā dažādu ķibeļu apvīto Vanšu tiltu un jāglābj vairāki cilvēki. Ik pa laikam pēdējos mēnešos bija dzirdams, ka Vanšu tiltam un tā kāpnēm nobrūk kāda daļa. Vienas no kāpnēm uz laiku tika slēgtas. Tagad incidents noticis ar tilta liftu, kurā iesprūda vairāki cilvēki un šodien ugunsdzēsēji steidzās viņiem palīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ik pa laikam pēdējos mēnešos bija dzirdams, ka Vanšu tiltam un tā kāpnēm nobrūk kāda daļa. Vienas no kāpnēm uz laiku tika slēgtas. Tagad incidents noticis ar tilta liftu, kurā iesprūda vairāki cilvēki un šodien ugunsdzēsēji steidzās viņiem palīgā.

Par cietušajiem pagaidām nekādu ziņu nav, tāpēc jādomā, ka viss šoreiz beidzies laimīgi.

foto: Zane Bitere/LETA
Vanšu tilta lifts.

Rīgas dome neslēpj, ka Vanšu tilta vairākas daļas šobrīd ir diezgan sliktā stāvoklī un tam steidzami nepieciešami remontdarbi. Tiesa, lielā apjomā tie, visticamāk, sāksies tikai nākamgad, jo, kā prioritāte ir noteikta Salu tilta savešana kārtībā, bet pēc tam lielie remontdarbi pārcelsies uz Vanšu tiltu.

Dažādi eksperti norāda, ka tilts vismaz pagaidām esot drošs.

Pašlaik Rīgas domes Satiksmes departamenta rīcības plānā iekļauta ir brūkošo Vanšu tilta kāpņu pilnīga pārbūvi, kas varētu izmaksāt aptuveni 100 000 eiro un sāksies jau tuvākajā laikā, gluži kā tilta kopējās renovācijas projektēšana.

Tā izskatās Vanšu tilta kāpnes, kas sākušas brukt

gallery icon
26

Kā atklājis Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, tilts celts 1981.gadā, un 1990.gados gan līdzekļu trūkuma dēļ, gan vēlāk finanšu krīžu iespaidā ieguldījumi satiksmes infrastruktūrā neesot bijuši pietiekami ne tikai Rīgā, bet Latvijā kopumā. "Situācija ir bijusi zināma gana ilgstoši un inspekcijas atbilstoši valsts standartiem ir veiktas regulāri. Kopumā nesošo konstrukciju un balstu stāvoklis ir labs, bet šie kosmētiskie elementi, arī kāpnes, ir nokalpojuši savu laiku. Turklāt tās nav uzbūvētas atbilstoši sākotnējam projektam un būvniecības laikā mums nezināmu iemeslu dēļ monolīta konstrukcija ir aizstāta ar vienkāršu konstrukciju," stāsta Jakrins.