foto: Lauma Kalniņa
Rīgas brīvostas pārvalde kopā ar iedzīvotājiem talkoja pie Mangaļsalas mola
Rīgas brīvostas pārvalde talko Mangaļsalā.
Sabiedrība
2018. gada 29. aprīlis, 09:26

Rīgas brīvostas pārvalde kopā ar iedzīvotājiem talkoja pie Mangaļsalas mola

Karlīna Timofejeva

Jau desmito gadu Lielajā talkā piedalās arī Rīgas brīvostas pārvalde. Sestdien vairāk nekā 100 darbinieku sastāvā tā talkoja Mangaļsalā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas brīvostas pārvalde kopā ar iedzīvotājiem talko pie Mangaļsalas mola

Jau desmito gadu Lielajā talkā piedalās arī Rīgas brīvostas pārvalde. Sestdien vairāk nekā 100 darbinieku sastāvā tā talkoja Mangaļsalā. Talkas ...

gallery icon
31

Talkas laikā tika nojaukti ainavu degradējoši grausti, no sadzīves atkritumiem atbrīvota Austrumu mola krasta zona un ostai pieguļošās apkaimes teritorijas, kā arī kopīgi ar Mangaļsalas iedzīvotājiem sakopti vēsturiskie Mangaļsalas forti.

Talkot kopā ar iedzīvotājiem ostai tuvumā esošajās apkaimēs, piedaloties to sakārtošanā un labiekārtošanā, jau kļuvusi par ikgadēju Rīgas brīvostas pārvaldes tradīciju. Rīgas brīvostas pārvaldnieks  Ansis Zeltiņš ir pārliecināts, ka Lielā Talka gadu gaitā ieviesusi pārmaiņas arī cilvēku domāšanā. "10 gadi kopš esam kopā ar Lielo talku mainījuši arī mūs pašus – nestāvēt malā kā novērotājiem, bet aktīvi iesaistīties. Neapstāties pie sasniegtā, bet domāt un meklēt, ko varam izdarīt vēl labāk. Gan individuāli, gan arī kā organizācija – visi kopā. Turklāt mums talkošana vienmēr nākusi ar papildu pievienoto vērtību – jauniem draugiem un domubiedriem. Vai tie būtu vides organizāciju biedri, dzīvnieku draugi vai ostai pieguļošo apkaimju iedzīvotāji, ar kuriem kopā izmeklēti un stādīti koki, pētīti ostas zaļajās teritorijās mītošie putni un tiem izgatavoti putnu būri, sakārtotas ostai tuvumā esošas teritorijas, no atkritumiem tīrītas dažādas ūdenstilpnes utt.", saka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Talkas laikā Mangaļsalas teritorijā neiztika arī bez negaidītiem pavērsieniem – talcinieki uzgāja nesprāgušu lādiņu, kas pēc sapieru ierašanās tika nogādāts neitralizēšanai.