foto: Google Maps
Salaspils domes opozīcija vēršas Valsts kontrolē
Salaspils dome.
Novadu ziņas
2018. gada 18. aprīlis, 13:22

Salaspils domes opozīcija vēršas Valsts kontrolē

Karlīna Timofejeva

Lai iegūtu papildus informāciju un ticamību, ka pašvaldības resursi nav izlietoti negodprātīgi un pašvaldības amatpersonu rīcība saistībā ar Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukciju ir pamatota, Salaspils novada domes daputāti Jānis Nebars un Ernests Moisejs (NA) 17.04.2018. ar iesniegumu ir vērsušies Valsts kontrolē, lūdzot veikt revīziju saistībā ar minēto objektu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kultūras nama "Enerģētiķis" atklāšana bija plānota 2018. gada 11. augustā. Līgums par būvdarbu veikšanu ir noslēgts ar pilnsabiedrību “MB.L” 2017. gada sākumā, taču jau pagājušā gada maijā Būvniecības valsts kontroles birojs apturēja ēkas demontāžas darbus.

Kā iepriekš medijos ir atzinuši būvniecības speciālisti, demontāžas laikā atklātas progresējošas plaisas esošajās konstrukcijās un to stāvoklis kopš pagājušā gada, ir tikai pasliktinājies, un tas noticis arī tāpēc, ka Salaspils domes vadība nespēja atrisināt jautājumu par ēkas iekonservēšanu ziemas periodā.

Bažas raisa medijos izskanējušās ziņas par bezdarbības dēļ radītajiem zaudējumiem gandrīz 500 000 euro apmērā, un tas, ka būvobjekts jau gandrīz gadu stāv pamests. Skaidras atbildes, saistībā ar kultūras nama tālāko buvniecības gaitu, nevienā no Salaspils domes sēdēm nav saņemtas. Opozījas deputāti ir lūguši viedokli sniegt arī Būvniecības valsts kontroles birojam, kurš 18.04.2018. plkst.10:00 plāno ierasties Salaspilī, lai veiktu objekta apskati un tiktos ar būvniecībā iesaistītajām personām.