foto: Lita Krone/LETA
Jaunmārupē skolēnus vadājis autobusa šoferis 2,52 promiļu reibumā
Šoferis pārvadājis Jaunmārupes pamatskolas skolēnus.
112
2018. gada 11. aprīlis, 18:04

Jaunmārupē skolēnus vadājis autobusa šoferis 2,52 promiļu reibumā

Jauns.lv / LNT ziņas

Trešdienas pēcpusdienā Mārupes novadā, Jaunmārupes pusē, policija, pateicoties iedzīvotāju vērībai, pieķērusi skolēnu autobusa šoferi, kurš bijis alkohola reibumā, sociālajos tīklos izskanējušo informāciju apstiprināja arī policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Autobusa vadītāja, kurš šodien Jaunmārupē pārvadāja skolēnus, izelpā alkohola līmenis bijis 2,52 promiles, trešdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par autobusa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm un naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

"Autobusu bija vadījis 1956. gadā dzimis vīrietis. Autobuss pieder AS "Liepājas autobusu parks", un šim autovadītājam tika konstatēta alkohola koncentrācija izelpā 2,52 promiles. Šo notikumu pastiprina, ka šāds autovadītājs pie stūres sēdies un pārvadājis tieši bērnus, kur par drošību jādomā divtik. Šādi gadījumi nav regulāri, bet tomēr ir," raidījumam sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Piedzērušos autovadītāju, kurš tādā stāvoklī pārvadājis bērnus no skolas uz mājām, policijai izdevies aizturēt, pateicoties iedzīvotāju vērībai. Braucošais autobuss pievērsa sev uzmanību, jo vairākkārt izraisīja avārijas situācijas. Šoferis pārvadāja Jaunmārupes pamatskolas skolēnus.

Arī bērni vecākus bija informējuši, ka autobusa vadītājs izturas neadekvāti. Vecāki likumsargiem liecinājuši, ka bērni sūdzējušies, ka šoferis braucis pa citu maršrutu un nav izlaidis bērnus paredzētajās pieturvietās. Par laimi incidents beidzies bez cietušajiem.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja viens no audzēkņu vecākiem, šoferis pārvadājis Jaunmārupes pamatskolas skolēnus. To, ka šoferis uzvedies neadekvāti, vecākam pastāstījis dēls. "Tie ir ikdienas reisi, kad bērni ar autobusu tiek aizvesti uz un no skolas. Sākumā es autobusam braucu pa priekšu ar vieglo auto un tas man gandrīz iebrauca aizmugurē, taču tobrīd tam nepievērsu uzmanību. Kad dēls pārradās mājās, viņš pastāstīja, ka šoferis braucis neadekvātā ātrumā, sajaucis maršrutus un izlaidis bērnus nepareizā pieturvietā," pastāstīja tēvs.

Autobuss kursējot divos reisos - ap plkst.14 un 16. Pēc tēva teiktā, ar pēcpusdienas reisu mājās bija jāpārrodas arī viņa meitai, taču reiss kavējies un tobrīd šoferis esot bijis jau aizturēts.

Valsts policijā (VP) apstiprināja, ka trešdien ap plkst.15.15 saņemts izsaukums uz Jaunmārupi par to, ka "Volvo" markas autobusa vadītājs, iespējams, pārvietojas ar autobusu alkohola reibumā. Notikumā vietā ieradusies gan pašvaldības policija, gan Valsts policija.

Arī Mārupes novada pašvaldības pārstāvji izskanējušo informāciju apstiprināja. Par skolēnu pārvadāšanu pašvaldībai ir noslēgts līgums ar pārvadātāju "Liepājas autobusu parks", kuru darbinieks arī bijis šoferis konkrētajā autobusā. Kā norāda pašvaldības priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs (LZS) pārvadātājam līdz rītdienai lūgts sniegt skaidrojumu par notikušo pēc kā arī tiks pieņemti attiecīgie soda mēri.

AS "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns apliecināja, ka šovakar "reiss ir norauts", taču sīkāk komentēt šo jautājumu viņš nevarēja, jo vispirms esot jāiegūst papildu informācija par situāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās