foto: LETA
Igaunijā sodu izcietušu slepkavu Valmierā notiesā par narkotiku pārvadāšanu
112
2018. gada 29. marts, 17:18

Igaunijā sodu izcietušu slepkavu Valmierā notiesā par narkotiku pārvadāšanu

LETA

Vidzemes rajona tiesā Valmierā ceturtdien par narkotiku pārvadāšanu piesprieda trīs gadu nosacītu cietumsodu diviem Igaunijas pilsoņiem, no kuriem viens iepriekš savā dzimtenē notiesāts par slepkavību un cilvēktirdzniecību.

Igaunijas pilsoņiem Hellars Heinam un Ēro Kanguram tika virzīta apsūdzība, balstoties uz Krimināllikuma 253.panta 2.daļu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārdošanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

Kā paskaidroja prokurors Viktors Ratniks, abi vīrieši saukti pie atbildības par narkotiku pārvadāšanu 2016.gadā.

Apsūdzētie atzina savu vainu. Tiesas procesā tika panākta vienošanās, abiem apsūdzētajiem piespriežot trīs gadu nosacītu cietumsodu.

Aģentūra BNS ziņo, ka 2005.gadā Tartu apgabaltiesa atzina Kanguru par vainīgu slepkavībā, kā arī šaujamieroča un munīcijas nelikumīgā glabāšanā, par ko tiesa viņam piesprieda astoņu gadu cietumsodu. Saskaņā ar apsūdzībām Kangurs 1999.gada novembrī ar vairākiem šāvieniem ievainoja kādu vīrieti, kurš nākamās dienas rītā mira. Kanguru no ieslodzījuma atbrīvoja pirms termiņa.

Savukārt 2011.gada vasarā viņš tika atzīts par vainīgu personu nosūtīšanā seksuālai izmantošanai uz Vāciju, par ko saņēma četru gadu cietumsodu.

Tiesas sēdē Valmierā Kangurs atzina, ka pēdējo reizi Igaunijā notiesāts 2011.gadā, bet šobrīd strādā kokapstrādes uzņēmumā Somijā.