Video: dzērājšoferu "pārliecinošie" stāsti Rīgas policistiem
112
2018. gada 2. janvāris, 17:37

Video: dzērājšoferu "pārliecinošie" stāsti Rīgas policistiem

Kasjauns.lv

Četrās svētku brīvdienās Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši četrus autovadītājus, kuri bija alkohola reibumā, turklāt divi no šiem vadītājiem bija ne tikai reibumā, bet brauca arī bez tiesībām.

Pirmais aizturētais bija 29.decembrī īsi pirms pusnakts, kad RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Ķeguma ielu - kāds iedzīvotājs ziņoja, ka pa ielu brauc "Volkswagen" markas automašīna, kuras vadītājs ir reibumā. Pēc automašīnas apturēšanas aizdomas apstiprinājās - 43 gadus vecais vadītājs bija 2,09 promiļu reibumā.

Dienu vēlāk pulksten 10.37 policisti saņēma izsaukumu uz Viestura prospektu, kur pie stūres reibumā bija sēdies kāds "Mercedes Benz" vadītājs. Kad automašīna bija apturēta, izrādījās, ka 19 gadus vecais vadītājs ne tikai ir reibumā, bet viņam arī nav tiesību un turklāt viņš ir izsludināts meklēšanā. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija, kas noskaidroja, ka vadītājs ir 1,04 promiļu reibumā.

Savukārt 31.decembrī daudzdzīvokļu namu pagalmā Vecmīlgrāvja ielā tika pamanīts "Citroen" vadītājs, kurš brauca bez OCTA. No vadītāja izelpas bija jūtama alkohola smaka, kā arī noskaidrots, ka 60 gadus vecajam vīrietim nav vadītāja tiesību. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policijas Ceļu policija.

Visbeidzot 1.janvārī pulksten 6.15 no rīta policisti saņēma lūgumu no Valsts policijas kolēģiem piebraukt pie kāda ceļu satiksmes negadījuma Stirnu ielā, kur iedzīvotāji noķēruši vadītāju reibumā. Notikuma vietā atklājās, ka 18 gadus vecais puisis ar "Toyota" apvidus auto iebraucis kādā žogā. Vadītājs teicās, ka nobraucis vien trīs metrus, taču viņa stāstījums nebija īsti pārliecinošs. Arī šajā gadījumā vēlāk darbu notikuma vietā pārņēma Valsts policijas darbinieki.