foto: Zane Bitere/LETA
Militāro parādi pie Brīvības pieminekļa noskatās vairāki simti cilvēku
Brīvības pieminekļa laukumā notiek militārā parāde par godu Lāčplēša dienai.
Sabiedrība
2017. gada 11. novembris, 15:02

Militāro parādi pie Brīvības pieminekļa noskatās vairāki simti cilvēku

LETA

Rīgā pie Brīvības pieminekļa notikušo militāro parādi šodien, Lāčplēša dienā, par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku vēroja vairāki simti rīdzinieku un pilsētas viesu.

Lačplēša dienai veltītā militārā parāde pie Brīvības pieminekļa

Rīgā pie Brīvības pieminekļa notikušo militāro parādi šodien, Lāčplēša dienā, par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku vēroja vairāki ...

gallery icon
39

Bruņotos spēkus parādē pārstāvēja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Štāba bataljona, Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Jūras spēku flotiles, Gaisa spēku aviācijas bāzes un Zemessardzes vienības, kā arī bruņoto spēku orķestris, kurš rūpējās par pasākuma muzikālo noformējumu.

Parādi pārstāvēja arī Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošās Robežsardzes, Valsts policijas un Valsts un ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības.

Parādi komandēja Jūras spēku flotiles komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis, bet pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Parādē piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS). Parādi ar savu klātbūtni pagodināja arī citas valsts augstas amatpersonas.

Šogad parādi klātienē vēroja liels skaits ģimeņu ar bērniem.

Parādes sākumā, godinot Latvijas brīvības cīnītājus, notika īpaša svinīgā godasardzes maiņa pie Brīvības pieminekļa.