foto: Edijs Pālens/LETA
Tuvākās diennakts laikaprognoze nepavisam neiepriecina
Sieviete sniegputeņa laikā.
Sabiedrība
2017. gada 11. novembris, 14:40

Tuvākās diennakts laikaprognoze nepavisam neiepriecina

LETA

Sestdien līdz plkst.14 stiprākās vēja bāzmas - 21 un 22 metri sekundē - reģistrētas attiecīgi Papē, Rucavas novadā, un Liepājas ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tuvākajās stundās arī citviet Kurzemes rietumkrastā, vēlā sestdienas vakarā Ziemeļvidzemes piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20-25 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Pārējā Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgā, gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Svētdien no rīta un dienā vēja ātrums brāzmās pierims līdz 10-15 metriem sekundē.

Valsts lielākajā daļā palaikam būs nokrišņi, vietām stiprs lietus un sniegs, iespējama arī krusa un slideni ceļi. Naktī Latgalē, svētdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs 0..+4 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē līdz +6 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem.

Rīgā sestdienas vakarā dienvidvējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 18 metriem sekundē, svētdien vējš kļūs lēnāks. Palaikam līs, brīžiem iespējams stiprs lietus ar sniegu; svētdienas pēcpusdienā un vakarā vairs nav gaidāmi nokrišņi un mākoņu kļūs mazāk. Gaisa temperatūra paaugstināsies no +2 līdz +6..+7 grādiem.