foto: Facebook
LRA/LA Rīgas domes frakciju pamet deputāts Putniņš
Opozīcijas LRA/LA Rīgas domes frakcija zaudē vienu deputātu - Oskaru Putniņu.
2017. gada 18. oktobris, 16:49

LRA/LA Rīgas domes frakciju pamet deputāts Putniņš

Kasjauns.lv / LETA

No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas "Latvijas attīstībai" (LA) apvienotā saraksta Rīgas domē ievēlētais Oskars Putniņš (LA) pametīs frakciju, kļūstot par neatkarīgu deputātu, politiķis paziņojis sociālajā tīklā "Facebook".

Kā galveno iemeslu aiziešanai Putniņš nosaucis viņa līdz šim pārstāvētā politiskā spēka nostāju jautājumā par azartspēļu zāļu slēgšanu. Viņš apgalvo, ka ir bijis spiests kopā ar opozīcijas pārstāvjiem balsot pret spēļu zāļu slēgšanu, lai vien ievērotu partijas disciplīnu.

Savukārt "Latvijas attīstībai" līderis un LRA/LA frakcijas vadītājs Juris Pūce atbildējis, ka par šādu kolēģa lēmumu uzzinājis stundu pirms nodoma izziņošanas. Pūce apgalvoja, ka Putniņš neesot nācis uz frakcijas sēdēm un līdz ar to nekādas bažas ne par ideoloģiju, ne balsojumiem neesot paudis. "Mums nav obligāto balsojumu, katrs deputāts var balsot, kā vēlas, mēs vienmēr izrunājam balsojumus, meklējam argumentus, analizējam, vērtējam un tad lemjam," rakstīja Pūce.

Frakcijas vadītājs atzina, ka Putniņa aiziešana ietekmēs partijas darbu, jo katra deputāta klātbūtne ir vērtīga mērķu sasniegšanas procesā. Frakciju domē līdz šim pārstāvēja deviņi deputāti. Vājināta varētu tikt arī opozīcija kopumā, kuras frakcijās līdz šim bija 28 deputāti iepretim 32 "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" deputātiem valdošajā koalīcijā.

Rīgas dome šodien plāno lemt par vairāku spēļu zāļu slēgšanu galvaspilsētas vēsturiskajā centrā. Pirms sēdes pie domes ēkas notika iepriekš publiski neizziņots pikets par šo jautājumu, pulcējot aptuveni 25 cilvēkus.

Sanākušie sevi pieteica kā sabiedrības pārstāvji, piketu vēršot tieši pret LRA/LA deputātiem, kuri, viņuprāt, aizstāvot spēļu zāļu nepieciešamību savās interesēs. Līdzīgu retoriku līdz šim sociālajos tīklos ir pauduši Rīgas domē valdošās "Saskaņas" pārstāvji. Viens no dalībniekiem apgalvoja, ka sanākušie nevēlas aizliegt pilnīgi visu zāļu darbību, taču panākt to samērīgu ierobežošanu.

Vēlāk šī pasākuma dalībnieki tika ielaisti domes ēkā un piedalījās domes sēdē.