foto: LETA
Strīķes priekšlikums izremontēt dzīvokļus 44 invalīdu ģimenēm izvēršas divas stundas garā farsā un beidzas ar neko
Rīgas domes komiteja teju divas stundas nevarēja vienoties par Strīķes priekšlikumu piešķirt naudu 44 dzīvokļu iekārtošanai.
2017. gada 17. oktobris, 19:39

Strīķes priekšlikums izremontēt dzīvokļus 44 invalīdu ģimenēm izvēršas divas stundas garā farsā un beidzas ar neko

Kasjauns.lv / LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē šodien ieilga diskusijas par opozīcijas deputātes Jutas Strīķes (JKP) priekšlikumu piešķirt 1,82 miljonus eiro dzīvokļu iekārtošanai 44 ģimenēm, kuras audzina bērnus ar invaliditāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzīvokļi esot steidzami nepieciešami, jo 44 ģimenēm, tai skaitā deviņām daudzbērnu ģimenēm, nav nodrošināta atbilstoša dzīvesvieta.

Starp klātesošajiem deputātiem izvērsās ilgstošas diskusijas par priekšlikuma izstrādāšanas gaitu un tā īstenošanas procesu. Proti, pozīcijas deputāti pauda neizpratni, kā Strīķei izdevies tik precīzi aprēķināt dzīvokļu labiekārtošanai vajadzīgo summu, ja veikta vien tirgus izpēte.

Tāpat deputāti diskutēja par to, ka gandrīz katrs dzīvoklis ir individuāli jāpielāgo cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un vienādas izmaksas visiem dzīvokļiem nekādi nav iespējamas.

Viņi pārmeta Strīķei nekorektu priekšlikuma izstrādi un komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) norādīja, ka deputātei izpratne par viņas priekšlikumu radusies vien pēc tikko uzdotajiem jautājumiem.

Savukārt, opozīcijas pārstāvji pārmeta kolēģiem nekorektu jautājumu uzdošanu. Strīķe pauda neizpratni par to, kas komitejas pārstāvjiem nav skaidrs un kāpēc viņai tiek uzdota virkne tehnisku jautājumu, kurus pirms projektu konkrētas izstrādāšanas nav iespējams izrunāt.

Šis priekšlikums tika pievienots darba kārtības jautājumam par Mājokļu un vides departamenta 2018.gada budžetu projektu. Departamenta budžets nākamajam gadam plānots 16 287 827 eiro apmērā, kaut gan sākotnēji plānoti bija 8 099 209 eiro.

Diskusiju izskaņā Strīķes priekšlikums tomēr atbalstīts netika.