foto: Facebook
Rīgas eksmēra apzadzēji nav notverti -  Gundars Bojārs jau samierinājies ar nodarīto skādi
Augusta beigās vētras naktī tika apzagta bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra zemnieku saimniecība Ādažu novadā. Nozagts arī viņam piederošais kvadricikls. Policija garnadžiem uz pēdām vēl nav nonākusi.
112
2017. gada 27. septembris, 07:11

Rīgas eksmēra apzadzēji nav notverti - Gundars Bojārs jau samierinājies ar nodarīto skādi

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

No kādreizējā Rīgas mēra Gundara Bojāra bioloģiskās zemnieku saimniecības Ādažu novada Ataros pirms mēneša negaisa aizsegā, 24. augusta naktī, nozaga praktiski visus lauksaimniecības ražošanas līdzekļus. Policija garnadžiem uz pēdām joprojām nav nākusi, un Bojārs jau samierinājies ar skādi.

Garnadžu guvumā pārgāja kvadricikls „Terralander”, pļaujmašīnas, divasu piekabe, velosipēds „Orbea” un cita tehnika. Par zādzības apstākļiem bijušais Rīgas galva teic: „Gulējām un neko nedzirdējām, jo vējš bija briesmīgs. Suns ir izaudzināts par draugu visiem cilvēkiem. Labi, ka šī gada lauksaimniecības sezona praktiski garām. Visi darbi pabeigti. Atlicis tikai smiltsērkšķus nolasīt”.

Kasjauns.lv Bojāram jautāja, vai policija nākusi uz pēdām garnadžiem. Viņš teica:

„Pagaidām nekā. Raža gan ir novākta. Smiltsērkšķi padevušies labi. Viss būs jāatjauno, kaut ko jau apdrošinātāji segs. Tāpat bez daudzām lietām grūti iztikt – bez kvadricikla, piekabes, pļāvēja, bet nu jau gan vasara cauri”.

Bojārs portālam Kasjauns.lv atzina, ka ļaundari nodarījuši pamatīgus zaudējumus: „Galvenais, ka tie ir ražošanas līdzekļi. Tas viss palēnām tika iegādāts un daļa arī ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu”.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska Kasjauns.lv informēja, ka par konkrēto noziegumu ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Gundars Bojārs, kurš tagad pārstāv Latvijas Zaļo partiju un ir Ādažu novada domes deputāts, bijis gan Liepājas domes, gan Saeimas deputāts, bet no 2001. līdz 2005. gadam bija Rīgas mērs, pārstāvot Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju. Pēc lielās politiskās karjeras beigām viņš pievērsās uzņēmējdarbībai un tagad nodarbojas ar lauksaimniecību.

foto: Facebook
Gundars Bojārs savā saimniecībā ar vēl nenozagto saimniecības tehniku.