foto: LETA
Jakrins atradis vainīgos Rīgas ielu haosā: "Būvnieki atrunājas, ka salūzusi bruģa rūpnīca"
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.
2017. gada 11. septembris, 08:23

Jakrins atradis vainīgos Rīgas ielu haosā: "Būvnieki atrunājas, ka salūzusi bruģa rūpnīca"

Kasjauns.lv / LETA

Ielu remonti Rīgā iekavējušies komunikāciju izbūves un būvnieku vainas dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš skaidroja, ka ir bijuši gadījumi, kad komunikāciju izbūve bijusi jāveic pavasarī, bet sākusies tikai vasarā. Piemēram, Elizabetes ielas remonts iekavējies, jo uzņēmums "Latvijas gāze" pēdējā brīdī "atcerējies", ka nepieciešama gāzes vadu pārbūve.

Jakrins piebilda, ka pašvaldībai nav iespējams sodīt šādus uzņēmumus. Vienīgais sods esot neļaut mainīt komunikācijas. Taču rīdziniekiem drošs gāzes pievads ir ne mazāk svarīgs kā laba iela, uzskata departamenta vadītājs.

Esot iekavējušies arī ietvju remonti. Būvnieki atrunājoties, ka salūzusi bruģa rūpnīca. Jakrins uzskata, ka tā esot būvnieku atbildība. Darbi kavējas arī Valdemāra ielā, taču pagaidām neesot plānots lemt par sodiem būvniekiem.

Kopumā Rīgā remontdarbi esot labāk organizēti nekā iepriekšējos gados, ir pārliecināts departamenta vadītājs. Iepriekš Jakrins pauda viedokli, ka Rīga ļoti labi tiek galā ar ielu remontdarbiem.

Remontdarbi Rīgas centra ielās

Liela pilsētnieku daļa nav mierā ar to, kā šobrīd tiek remontētas Rīgas ielas. Vai tiešām galvaspilsētas centrā notiekošais tik ļoti ...

gallery icon
58

Ielu remontdarbi Brīvības ielā

Vasaras sākums Rīgas iedzīvotājiem un galvaspilsētas viesiem asociējas ar vērienīgiem remontdarbiem un pamatīgiem sastrēgumiem pilsētas centrā.

gallery icon
24