foto: LETA
Par bardaku Rīgas ielās, visticamāk, būs ārkārtas sēde - to panākusi opozīcija
Rīgas domes opozīcijas partiju deputāti savākuši parakstus Satiksmes komitejas ārkārtas sēdes sasaukšanai.
Sabiedrība
2017. gada 2. augusts, 22:35

Par bardaku Rīgas ielās, visticamāk, būs ārkārtas sēde - to panākusi opozīcija

Kasjauns.lv / LETA

Rīgas domes opozīcijas partiju deputāti savākuši deviņus nepieciešamos deputātu parakstus Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdes sasaukšanai, pavēstīja Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Deputāti pieprasa sasaukt ārkārtas komitejas sēdi, lai apspriestu satiksmes dalībnieku drošības apdraudējumus Rīgas ielu remontdarbu laikā, kā arī iegūtu skaidrojumus par ielu remontdarbu plānošanu, organizēšanu un to radītajiem sastrēgumiem.

Iesniegumu pašvaldības Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Vadimam Baraņņikam (S) parakstījuši deviņi deputāti, to starp visi četri opozīcijas frakciju vadītāji - Vilnis Ķirsis (V), Jānis Bordāns (JKP), Baiba Broka (VL-TB/LNNK) un Juris Pūce (LA).

Deputāti prasa sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par satiksmes dalībnieku drošību remontdarbu laikā, kā arī par ielu remontdarbu plānošanu un to ietekmi uz satiksmi, satiksmes organizāciju un sastrēgumiem.

Tāpat opozīcijas deputāti arī prasa Rīgas domes Satiksmes departamentu sagatavot un iesniegt plānoto remontdarbu veikšanas laika grafikus darbiem, kurus vēl šogad plānots pabeigt. Deputāti pieprasa arī Satiksmes departamentam iesniegt saskaņotās satiksmes organizācijas shēmas par objektiem Rīgas centrā.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) norāda, ka patlaban, vērojot haotisko situāciju Rīgas ielās, šķiet, ka neatrodamies vienā no Eiropas Savienības galvaspilsētām, bet gan vietā, kur uz ceļa uzvar stiprākais. "Virknē ielu nav ierīkota iespēja droši pārvietoties gājējiem. Rezultātā, pa ielas braucamo daļu ir jāpārvietojas kā gājējiem, tā automašīnām. Jāpiebilst, ka šobrīd vienlaikus remontdarbi notiek kā Brīvības, tā Valdemāra ielā, kas Rīgas centra kontekstā ir ļoti nozīmīgas satiksmes artērijas. Tas neliecina par pārdomātu un gudru remontdarbu plānošanu," norāda partija.

Ķirsis norāda, ka komitejas ārkārtas sēde varētu tikt sasaukta ceturtdien, 3.augustā.