Šmidre: "Valdība problēmas risina uz strādājošo rēķina"
Sabiedrība
2017. gada 7. jūlijs, 14:07

Šmidre: "Valdība problēmas risina uz strādājošo rēķina"

Kasjauns.lv

“Atbilde uz jautājumu “Vai valdība ir atrisinājusi ģimenes ārstu problēmu?” ir “nē”. Valdība paņēma no katra strādājošā pa mazliet, salika kopā un iedeva ārstiem. Tas nav risinājums. Viss tika izdarīts uz strādājošo rēķina,” uzņēmējs un Latvijas Telekomunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Pēteris Šmidre norādīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot valdības lēmumu palielināt sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu par vienu procentpunktu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šmidre uzskata, ka valdība problēmas risina uz strādājošo rēķina un nemeklē īstus risinājumus: “Valdība paņēma no katra strādājošā pa mazliet, salika kopā un iedeva ārstiem. Tas nav risinājums. Viss tika izdarīts uz strādājošo rēķina. Vai viņiem alga ir par lielu? No viņiem vēl daudz var ņemt? Tādēļ, ka tā alga ir maza, jau tā visi brauc uz ārzemēm. Kas tad šeit ir palicis?”

Šmidre paredz, ka arī nākotnē valdība turpinās problēmas risināt šādi. “Būs nākošā problēma, piemēram, skolotāju streiks. Mūsu valdība gadu risinās problēmu, strādājošajiem atkal pieliks pa vienam vai diviem procentiem nodokli, un teiks – mēs atrisinājām problēmu,” raidījumā sašutumu pauda uzņēmējs.

Šmidre ir pārliecināts, ka jārod citi risinājumi, lai uzlabotu situāciju ilgtermiņā: “Taisīt reformu, mainīt struktūru, varbūt uz kaut ko mazāk tērēt – tas ir risinājums. Tāpēc mēs maksājam nodokļus – lai jūs to atrisinātu!”