foto: Ieva Čīka/LETA
Ušakovs nekomentē iespēju zaudēt varu un uzsver, ka "Saskaņa"/GKR Rīgā ir uzvarējusi
"Saskaņas" vadītājs Nils Ušakovs.
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 22:23

Ušakovs nekomentē iespēju zaudēt varu un uzsver, ka "Saskaņa"/GKR Rīgā ir uzvarējusi

LETA

Partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) apvienotais saraksts arī šoreiz ir uzvarējis vēlēšanās Rīgā, paziņoja Rīgas mērs, "Saskaņas" vadītājs Nils Ušakovs, komentējot vēlētāju aptaujas rezultātus, kas liecina, ka Ušakova vadītais spēks Rīgas domē varētu būt ieguvis 29 mandātus no 60, piedzīvojot būtisku popularitātes kritumu salīdzinājumā ar iepriekšējām vēlēšanām.

Politiķis izvēlējās nekomentēt to, ka pēc vēlētāju aptaujas datiem Ušakova un Amerika bloks varētu būt zaudējis vairākumu Rīgā, aicinot sagaidīt oficiālos vēlēšanu rezultātus.

"Atbilstoši jūsu aptaujai, mums jau trešo reizi izdevies uzvarēt vēlēšanas Rīgā. Un pavisam drīz mēs uzzināsim precīzi, ar kādu rezultātu," teica politiķis, pateicoties vēlētājiem par novērtējumu. "Mūsu velētāji var būt droši, ka mēs viņus nepievilsim," paziņoja Ušakovs.

Kā ziņots, partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas un Rīgas Stradiņa universitātes pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60.

Vēlētāju aptauja liecina, ka otrs populārākais šogad bija Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" kopīgais saraksts, kura līderis ir Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) un kas ieguvis 17,01% balsu, savukārt trešajā vietā ierindojas Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 13,57% balsu. JKP saraksta "lokomotīve" ir bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Juta Strīķe. Abi šie politiskie spēki pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā nekandidēja.

Savukārt ceturtā populārākā partija atbilstoši vēlētāju aptaujai pie iecirkņiem bijusi "Vienotība" ar 9,57% balsu, bet piektā - "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 8,26% atbalstu. Šo abu politisko spēku pozīcijas varētu būt vājinājušās, jo "Vienotība" 2013.gadā pašvaldību vēlēšanās galvaspilsētā guva 14,13%, bet "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 17,86% balsu.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotais saraksts Rīgas domē iegūtu 29 vietas, "Latvijas attīstībai" un Latvijas Reģionu apvienības kopīgais saraksts - 11, JKP - deviņas, "Vienotība" - sešas, bet "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - piecas.

Vēlētāju aptauju pie iecirkņiem veica Latvijas Televīzija (LTV), nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). Metodoloģisko atbalstu aptaujas veikšanā sniedz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.