foto: LETA
Vājredzīga iedzīvotāja  sūdzas, ka nevar saskatīt biļetenos rakstīto. Iecirkņa darbinieki nedrīkst lasīt priekšā
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 15:40

Vājredzīga iedzīvotāja sūdzas, ka nevar saskatīt biļetenos rakstīto. Iecirkņa darbinieki nedrīkst lasīt priekšā

LETA

Liepājā kāda vājredzīga sieviete vēlēšanu iecirknī saskārusies ar problēmu, ka nespēj salasīt biļetenos rakstīto, informēja Liepājas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Simona Petrovica.

Kāda vājredzīga cienījama vecuma kundze, ierodoties vēlēšanu iecirknī Liepājas Latviešu biedrības namā, secinājusi, ka nespēj salasīt kandidātu sarakstos rakstīto. Vēlēšanu komisijas pārstāvji nedrīkst šādos gadījumos asistēt balsotājam, taču palīdzību sniegt nav aizliegts kāda citam, kurš, piemēram, pavada balsotāju uz vēlēšanu iecirkni, skaidroja Petrovica. Šajā gadījumā problēma ir atrisināta - sieviete esot izdarījusi savu izvēli, apzinoties, par kuru sarakstu viņa ir nobalsojusi.

Nekādu ziņu par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē Liepājā pašlaik nav. Lai arī mazāk kā citus gadus, tomēr vēlētājiem gadoties dažādi pārpratumi. "Neskatoties uz plašo izskaidrošanas kampaņu par balsošanas kārtību, joprojām gadās dažādas situācijas, kad cilvēks nav sagatavojies balsošanai. Ir gadījumi, kad pasei vai identifikācijas kartei beidzies derīguma termiņš, bet kāds cits vēlas nobalsot, uzrādot autovadītāja apliecību. Tāpat gadās, ka cilvēks nav pārliecinājies, vai vispār ir tiesīgs balsot, jo dzīvo ārzemēs un Liepājā nemaz nav deklarējies," atzina Petrovica.