foto: LETA
Šodien reģistrēti jau deviņi iespējamie vēlēšanu pārkāpumi
Urna ar balsošanas zīmēm.
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 13:46

Šodien reģistrēti jau deviņi iespējamie vēlēšanu pārkāpumi

LETA

Valsts policija šodien jau reģistrējusi deviņus notikumus, kas saistīti ar iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem un lielākā daļa bijusi saistīta ar laikus nenovāktu partiju aģitāciju, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Četri notikumi reģistrēti Rīgas reģionā.

Kopumā pašvaldību vēlēšanas no policijas viedokļa aizrit mierīgi.

Jau ziņots, ka 31.maija līdz 3.jūnija rītam Valsts policija reģistrējusi 31 notikumu, kas saistīti ar iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem. Pārsvarā šie notikumi saistīti ar aģitācijas pārkāpumiem.

Tāpat VP šajā laikā sākti divi kriminālprocesi par neslavas celšanu diviem deputātu kandidātiem - Alūksnē un Balvos. Abos gadījumos publiskajās vietās bija izplatīti plakāti ar neslavu ceļošu informāciju.

Vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un valsts un atvasinātu publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kurās valstij vai atvasinātām publiskām personām pieder vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu.

Tāpat aizliegta aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā. Izņēmums gan ir paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.