foto: Ekrānuzņēmumi no "Facebook"
Ropažos pieķer kārtējos cūkmeņus
Nesen Ropažos vērīgi vietējie iedzīvotāji bija nofotografējuši divus cūkmeņus, kuri ceļmalā izkrāmēja dažādas drazas no savas vasarnīcas. Pašvaldības policija noskaidrojusi mēslotājus un viņiem tagad draud ievērojams naudas sods.
Sabiedrība
2017. gada 25. maijs, 06:45

Ropažos pieķer kārtējos cūkmeņus

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Iedzīvotāji kļuvuši aizvien apzinīgāki un ne tikai kaunina vides piesārņotājus, bet arī par viņiem informē policiju. Tikko kādu mēslotāju pāri piefiksējusi ropažniece Dana Neikena. Viņa pie autobusu pieturas „Bajāri” nofotografējusi, kā divi vietējie ceļmalā izkrāmē dažādas drazas un ātri aizbrauc prom.

Tomēr cūkmeņiem nav izdevies ātri un bezsāpīgi atbrīvoties no mēsliem – stikliem un citiem atkritumiem. Mēslotājus sagaida ievērojams naudas sods. Dana savā „Facebook” profilā raksta: „Patiešām ir apnicis visu vasaru skatīties uz kretīnu mēsliem!” un uzrakstījusi iesniegumu pašvaldības policijai.

Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieks Diāns Veličko Kasjauns.lv apstiprināja, ka par minēto faktu ir saņemts iesniegums un Ropažu pašvaldības policijā uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58. panta „Vides piesārņošana un piegružošana”. Mēslotāji ir noskaidroti un viņam draud naudas sods no 70 līdz 700 eiro. Kasjauns.lv jau rakstīja, ka ar vērīgu vietējo palīdzību tikko šādus mēslotājus pieķēra arī Pierīgas Baložos, un viņiem draud tāds pats sods.

Ropažu cūkmeņi

Nesen Ropažos vērīgi vietējie iedzīvotāji bija nofotografējuši divus cūkmeņus, kuri ceļmalā izkrāmēja dažādas drazas no savas vasarnīcas. Pašvaldības policija noskaidrojusi ...

gallery icon
6

Vienlaikus ropažnieki interneta komentāros raksta: „Diemžēl, šajā Ropažu rajonā - Bajāros, kur pārsvarā ir vasarnīcas, cilvēkiem netiek uzlikts par pienākumu slēgt līgumu par atkritumu izvešanu”. Ropažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inga Koleča Kasjauns.lv par situāciju šai rajonā sacīja:

„Līgumu slēgšanu par atkritumu izvešanu par pienākumu uzliek „Atkritumu apsaimniekošanas likums”. Pašvaldības policija iespēju robežās veic pārbaudes par līguma  par atkritumu izvedējiem esamību un, ja šādi līgumi nav noslēgti, tiek dots termiņš to noslēgšanai un tiek veiktas arī atkārtotas pārbaudes.
 
Protams, nereti ir problēmas ar īpašumiem, kuri tiek apdzīvoti tikai vasaras sezonā un līgumi tiek slēgti uz sezonu, taču kopumā situācija uzlabojas, un atkritumu skaits tiem nepiemērotās vietās mazinās, kas ir pozitīvi. Zināmā mērā pateicoties arī sabiedrībai, kas arvien striktāk un kategoriskāk vēršas pret personām, kuras no atkritumiem atbrīvojas tam nepiemērotās vietās.

Policijai dažkārt arī izdodas noķert un sodīt atkritumu radītājus un mēs par to informējam sabiedrību, lai iedzīvotāji zina, ka par atbrīvošanos no atkritumiem tiem neparedzētās vietās var tikt piemērots sods. Pašvaldības policija arī regulāri aicina novada iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, kad tiek konstatēts, ka atkritumi tiek izgāzti tiem nepiemērotā vietā un izsaka pateicību par iesaistīšanos šīs problēmas risināšanā”.