Bija gardi!
Sabiedrība
2017. gada 29. aprīlī, 16:15
Kalnciema ielā bēgļi māca, kā gatavo garšīgākos ēdienus no viņu zemēm
Šodien Kalnciema ielas kvartālā pirmo reizi Latvijā notika Tuvo Austrumu ēdienu meistardarbnīca. Ēdienu pagatavotāji komandā ar nosaukumu "Humusa komanda" bija cilvēki, kuri Latvijā ieguvuši bēgļa vai alternatīvo statusu.
Kalnciema kvartālā māca gatavot Tuvo Austrumu ēdienus
Sestdien, 29. aprīlī, Kalnciema kvartālā notika Tuvo Austrumu ēdienu gatavošanas meistardarbnīca
Neraugoties uz sliktajiem laikapstākļiem, Kalnciema ielā apmeklētāju netrūka - paralēli Tuvo Austrumu ēdienu gatavošanas priekiem tur norisinājās arī pārtikas un amatnieku tirdziņš.
Lielāko interesi izpelnījās tieši ēdienu meistarklases. Apmeklētāji varēja iepazīties, kā gatavojams humuss (turku zirņu pastēte), maize (kviešu plāceņi) un falafels (eļļā vārītas turku zirņu bumbiņas). Cilvēki piedalījās šo ēdienu gatavošanā un tos arī nogaršoja. Interesenti varēja uzzināt, kā šie ēdieni tiek pasniegti un ēsti kopienās, no kurām nāk paši gatavotāji. "Humusa komandā" bija ļaudis no Irākas un Kurdistānas, - viņi patlaban mīt Latvijā.