foto: LETA
Pēc dažām siltām maija dienām atkal var atnākt aukstums
Cilvēki siltā un saulainā pavasara dienā.
2017. gada 26. aprīlis, 09:28

Pēc dažām siltām maija dienām atkal var atnākt aukstums

LETA

Laika prognoze tuvākajai nedēļai: šīs nedēļas nogalē Latviju sasniegs ciklons no dienvidiem, sev līdzi atnesot lietu un brāzmainu vēju, prognozē "Global Forecast System".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas pirmais ciklons no pirmdienas vakara līdz trešdienas rītam sagādāja 5-18 milimetru nokrišņu, visvairāk lija Ziemeļvidzemē. Ciklonam atkāpjoties, trešdien pūš brāzmains dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļu daļā gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Ceturtdiena valsts lielākajā paies bez nokrišņiem un vējš būs krietni lēnāks. Sagaidāms, ka ar dienvidu ciklonu saistītā lietus zona piektdienas pēcpusdienā sasniegs Latgali un Sēliju, savukārt sestdien un naktī uz svētdienu lietus iespējams visā valstī.

Tā kā ciklons tuvosies no dienvidiem, sākotnēji pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš, vēlāk to nomainīs dienvidu un rietumu vējš. Gaisa temperatūra piektdien paaugstināsies līdz +7..+12 grādiem, bet sestdien biezas mākoņu segas dēļ termometra stabiņš, iespējams, nepakāpsies augstāk par +5..+8 grādiem. Turpmākajās dienās gaidāms siltāks laiks.

Tomēr ilgtermiņa prognozes uzrāda paaugstinātu risku, ka pēc dažām siltākām dienām maijā atkal var ienākt dzestrs gaiss no ziemeļiem un iespējamas bargas salnas.