foto: LETA
Nākamnedēļ gaida aukstums un iespējams pat slapjš sniegs
Pavasaris vēl jāpagaida. Tikai pirmdien tas liks par sevi nojaust, bet jau otrdien laiks mainīsies.
2017. gada 7. aprīlis, 07:58

Nākamnedēļ gaida aukstums un iespējams pat slapjš sniegs

LETA

Šajā nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā īpaši nemainīsies un nokrišņu būs maz, savukārt nākamnedēļ pēc siltas pirmdienas laikapstākļi pasliktināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīvdienās laikapstākļus noteiks plašs augsta spiediena apgabals virs Centrāleiropas, līdz ar to pārsvarā būs sauss laiks, nelieli nokrišņi gaidāmi vien dažviet, galvenokārt Vidzemē, un nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla. Pūšot mērenam rietumu puses vējam, gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā gaidāma pozitīva - nakts laikā pazeminoties līdz +1..+4 grādiem, bet dienā paaugstinoties līdz +6..+13 grādiem.

Siltāks laiks gaidāms pirmdien, kad, pūšot dienvidrietumu vējam, termometra stabiņš pakāpsies līdz +10..+16 grādu atzīmei. Tomēr, sākot ar otrdienu, laikapstākļus noteiks zema spiediena ieplakas, kas viena pēc otras šķērsos Latvijas teritoriju, tādēļ daudzviet palaikam līs, naktīs iespējams arī slapjš sniegs.

Nākamnedēļ pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš - tas daudzviet brāzmās sasniegs 15-19 metru sekundē. Dominējot mākoņainām debesīm, gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies līdz -1..+4 grādiem un dienas laikā gaiss neiesils vairāk par +4..+9 grādiem.