2009. gada 4. marts, 22:07

papildināta - Rīgas "Dinamo" sīvā cīņā zaudē Maskavas "Dinamo", noslēdzot KHL čempionātu

Jauns.lv

Rīga, 4.marts., LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) astotdaļfināla sērijas trešajā spēlē trešdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:0, 2:1, 0:3) spraigā cīņā piekāpās Maskavas "Dinamo" vienībai, piedzīvojot zaudējumu arī visā sērijā ar 0-3.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Marsels Hosa, Aleksandrs Ņiživijs un Marks Hartigans, savukārt Maskavas "Dinamo" rindās precīzi metieni izdevās Matīasam Veinhandlam, Karelam Rahunekam, Sergejam Zinovjevam un Dmitrijam Afanaseņkovam.

Jau spēles otrajā minūtē viesiem no Maskavas nācās aizstāvēties četratā pret pieciem Rīgas "Dinamo" hokejistiem, tomēr mājinieki šo skaitlisko vairākumu nespēja realizēt. Turpinājumā laukumā ritēja spraiga un interesanta cīņa, abām komandām izveidojot vairākas lieliskas iespējas gūt vārtus, taču izcili darbojās abi vārtsargi Martins Pruseks un Vitālijs Jeremejevs.

Pirmās trešdaļas otrajā pusē pretinieki apmainījās ar vairākiem noraidījumiem, taču rezultāts uz tablo nemainījās. Pēdējās minūtēs neliels pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" hokejistiem, kuriem divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, spēlējot skaitliskajā vairākumā, izdevās atklāt mača rezultātu. Marka Hartigana metienu Jeremejevs atvairīja, taču pie atlēkušās ripas pirmais piesteidzās Hosa, kurš ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī atklāja rezultātu - 1:0.

Otrās trešdaļas sākumā mājinieku aizsargs Filips Novāks saņēma divu minūšu noraidījumu, bet Maskavas "Dinamo" zviedru uzbrucējam Veinhandlam bija nepieciešama viena minūte, lai realizētu skaitlisko vairākumu un panāktu neizšķirtu 1:1. Mača 24.minūtē Ņiživijs izslidoja viens pret maskaviešu vārtsargu Jeremejenko un skaistā stilā, metot ar nūjas neērto pusi, izvirzīja Rīgas "Dinamo" vadībā ar 2:1.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Ģirts Ankipāns par nepareizu uzbrukumu pretiniekam saņēma 2+10 minūšu noraidījumu, bet brīdi vēlāk uz noraidīto spēlētāju soliņa devās arī Armands Bērziņš, taču mājinieki šajā situācijā neapjuka un spēles 30.minūtē Hartigans guva vārtus skaitliskajā mazākumā, dubultojot Rīgas "Dinamo" pārsvaru - 3:1.

Trešā trešdaļa mājiniekiem iesākās neveiksmīgi. Jau pēc nospēlētām 30 sekundēm četru minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju saņēma Hartigans, un šo situāciju lieliski izmantoja Maskavas "Dinamo". Vispirms mača 43.minūtē Rahuneks vienus vārtus atguva, bet vēl pēc vienas minūtes Zinovjevs panāca neizšķirtu 3:3.

Trešās trešdaļas otrajā pusē rīdzinieki centās atspēlēties, izveidojot bīstamus uzbrukumus, tomēr Maskavas "Dinamo" vārtsargs nebija pārspējams. Pusotru minūti pirms trešdaļas beigām laukuma saimnieki nesapratās savā aizsardzības zonā, par ko saņēma sodu - Afanaseņkovs prasmīgi apspēlēja gan Rīgas "Dinamo" aizsargus, gan Pruseku, panākot 4:3 Maskavas kluba labā. Spēles pēdējās sekundēs izcēlās neliels kautiņš, kurā lielākie kaušļi bija viesu aizsargs Daņila Markovs un Novāks, tomēr spēles gala rezultātu tas neietekmēja.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Ņiživijs un Zinovjevs.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajās divās spēlēs savā laukumā pārāki bija Maskavas "Dinamo" hokejisti, svētdien svinot uzvaru ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0), bet pirmdien sagraujot rīdziniekus ar 7:1 (2:0, 1:0, 4:1).

Šī vakara spēle bija jāizlaiž vienam no Rīgas "Dinamo" komandas aizsardzības balstiem Duvijam Vestkotam, kurš pirmdienas mačā saņēma noraidījumu līdz spēles beigām par nesportisku uzvedību un tiesnešu apvainošanu.

KHL regulārās sezonas noslēguma tabulā Maskavas "Dinamo" 100 punktiem ieņēma septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar 86 punktiem 56 spēlēs ierindojās desmitajā vietā.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - 1.novembrī Rīgā mājinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 4:3, bet 22.janvārī Maskavā mājinieki bija pārāki ar 7:1.