2009. gada 5. marts, 01:19

Vīru koris "Dziedonis" Liepājā piedalās koncertā "Ak, sievietes!"

Jauns.lv

Liepāja, 5.marts, LETA. Šodien plkst.18 Liepājas Latviešu biedrības namā vīru koris "Dziedonis" sniegs koncertu "Ak, sievietes!", aģentūru LETA informēja centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Valdis Aivars, solists Gunārs Borgs, bet koncertu vadīs Liepājas Tautas teātra aktieris Aivars Zuzāns.

Vīru koris "Dziedonis" ik gadu kā dāvanu liepājniecēm un Liepājas viesiem Starptautiskajā sieviešu dienā sniedz koncertu, kurā ar humoristisku pieskaņu tiek suminātas mātes, sievas, meitas un draudzenes.

Iepriekšējā gadā koncerts notika kamerzālē, taču šogad vīru koris "Dziedonis" mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Valda Aivara virsvadībā visas daiļā dzimuma pārstāves ielūdzis uz Liepājas Latviešu biedrības nama lielo zāli.

Gunārs Borgs priecēs klausītājas ar skaistiem dziedājumiem no operešu klasikas, bet Liepājas Tautas teātra aktieris Aivars Zuzāns ietērps šo vakara pasākumu īpašā svētku noskaņā.

Savu pirmo patstāvīgo koncertu ar pirmo diriģentu Frici Toni priekšgalā vīru koris "Dziedonis" sniedza 1928.gada 22.aprīlī uz Liepājas teātra skatuves.

Tēmas