2009. gada 5. marts, 01:58

Sāksies biļešu tirdzniecība uz Madonnas koncertu

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Šodien plkst.10 biļešu izplatītājkompānija "Ticketpro" sāks publisko biļešu iepriekšpārdošanu uz Madonnas koncertu Baltijā, kas notiks 4.augustā vairāk nekā 70 000 vietu ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē, aģentūru LETA informēja koncertaģentūras "FBI" sabiedrisko attiecību koordinators Kristaps Kārkliņš.

Biļetes varēs iegādāties "Ticketpro" interneta mājaslapā "www.ticketpro.lv". Šodien no plkst.10 līdz plkst.20 biļetes uz koncertu būs iespējams nopirkt arī speciālās kasēs kinoteātrī "Cinamon" un "Arēna Rīga" kasēs.

Stāvvietu biļete maksās 43 latus, bet biļete fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, maksās 90 latus. Limits vienam pircējam būs sešas biļetes.

Katrs pircējs pēc biļetes iegādes varēs to sev vēlamā brīdī izdrukāt. Pasākuma dienā ar šo e-biļetes izdruku varēs droši doties uz koncertu, kur pie ieejas tiks noskenēts tās unikālais svītrkods, informēja Kārkliņš.

Īpaši Madonnas koncertam izveidota arī koncerta informācijas līnija. Zvanot pa numuru 1180, būs iespējams saņemt informāciju par pasākumu un biļešu tirdzniecību. Informācija tiks sniegta trīs valodās - latviešu, krievu un angļu.

Šonedēļ, 2.martā, tika sākta biļešu iepriekšpārdošanas akcija, kuras laikā ierobežotu skaitu biļešu varēja iegādāties "FBI" koncertu kluba biedri. Visas "FBI" koncertu kluba biedriem atvēlētās biļetes tika izpirktas diennakts laikā, apgalvoja Kārkliņš.

Savukārt "Ticketpro Baltics" izpilddirektors Madis Brjancevs informēja, ka pirmajā iepriekšpārdošanas dienā sistēma tika pamatīgi pārslogota, kā arī radās dažādi tehniski traucējumi, kā dēļ klientiem biļešu iegādes process aizņēma ilgāku laiku.

"Daļa no klientiem vēl nav saņēmuši biļešu iegādes apstiprinājuma e-pastu, lai arī nauda no konta jau ir samaksāta. Problēmas ir novērstas, un diennakts laikā maksājuma apstiprinājums un informācija par biļetes lejupielādi tiks nosūtīts uz pie reģistrācijas norādīto e-pasta adresi. Tiem, kas uz e-pastu ir saņēmuši maksājuma apstiprinājumu, bet vēl nav varējuši lejupielādēt biļeti, lūdzam būt pacietīgiem, jo biļetes vēlāk parādīsies zem sadaļas "Lejupielādēt e-ticket"," sacīja "Ticketpro Baltics" izpilddirektors.

Brjancevs uzsvēra, ka vairākas diennaktis firmas starptautiskā komanda ir strādājusi pie tehnisko problēmu novēršanas un jau nākamajā dienā pēc biļešu tirdzniecības sākšanas "FBI" koncertu kluba biedriem sistēma darbojās normālā režīmā.

Saskaņā ar Madonnas pārstāvju prasībām, "Ticketpro" nav tiesību atklāt iepriekšpārdošanas akcijas laikā realizēto biļešu skaitu.

Jau ziņots, ka Madonna Igaunijā uzstāsies savas pasaules turnejas "Sticky & Sweet Tour" laikā. Pirms dziedātājas publiku iesildīs viens no pasaulē pazīstamākajiem dīdžejiem Pols Okenfolds.

Pasaules koncertturneju "Sticky & Sweet Tour", kuru Madonna sāka pagājušajā gadā, kopumā jau apmeklējuši vairāk nekā 2 miljoni cilvēku 58 valstīs. Šī turneja kļuvusi par veiksmīgāko mākslinieces karjerā, un tās ieņēmumi 2008.gadā veidoja iespaidīgu summu - aptuveni 280 miljonus dolāru (150 miljonus latu). Pateicoties pilnībā izpārdotajiem koncertiem, "Sticky & Sweet Tour" ir visu laiku veiksmīgākā solomākslinieka turneja mūzikas vēsturē. Turklāt ienākumu ziņa tā ir sekmīgākā tūre starp visiem 2008.gadā koncertējušiem mūziķiem.

Madonnas šovs Igaunijas galvaspilsētā būs ietekmīgās mūziķes pirmā uzstāšanās Baltijā viņas karjeras laikā. Koncerts notiks tūres "Sticky & Sweet Tour" pagarinājumā, kurā Madonna plāno uzstāties 22 pilsētās.

Madonnas koncerti ir slaveni ar saviem iespaidīgajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, dizainu, specefektiem un dziedātājas virtuozo uzstāšanās stilu. Madonnas šovam nepieciešamās skaņas un gaismas tehniskais nodrošinājums Tallinā ieradīsies 70 smagajās mašīnās. Skatuves uzstādīšanai tiks izmantota speciāla tehnika, un kopumā uzbūves darbos tiks iesaistīti trīsreiz vairāk cilvēku, nekā, piemēram, tas bija "Metallica" koncertā.

Tūre "Sticky & Sweet Tour", kuras laikā augustā Madonna uzstāsies Tallinā, veltīta dziedātājas albuma "Hard Candy" popularizēšanai. Albumā, kas mūzikas veikalu plauktos nonāca pagājušā gada aprīlī, ir tādi hiti kā "4 Minutes", "Give It 2 Me", "Miles Away". Albums debitēja pirmajā vietā 37 valstīs.

Madonna, kas tiek dēvēta par šovbiznesa ikonu, ir viena no atpazīstamākajām dziedātājām pasaulē. Viņas radošā darbība mūzikā, pārliecinošā aktierspēle daudzās mākslas filmās, modes pasaules iekarojumi un rakstnieces talants apliecina viņas fenomenu.

Dziedātājas īpašumā ir septiņas prestižās "Grammy" balvas, kā arī neskaitāmi citi apbalvojumi. Viņas albumi 12 reizes ieguvuši multi-platīna statusu, un pagājušajā gadā Madonna tika uzņemta Rokenrola Slavas zālē.

Ginesa rekordu grāmatā Madonna iekļauta kā visu laiku veiksmīgākā solo dziedātāja pasaulē. Pateicoties vairāk nekā 200 miljoniem pārdotu albumu un veiksmīgajām koncertturnejām, Madonna ir vispelnošākā sieviešu kārtas mūziķe pasaulē.