2009. gada 5. marts, 11:42

Uģis Gross nākamajā sezonā startēs spēcīgajā "Zepter Team" komandā F-1 uz ūdens

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Latvijas ūdensmotosportists Uģis Gross nākamajā sezonā atkal startēs F-1 uz ūdens čempionātā, braucot komandā "Zepter Team", kurā startēs arī deviņkārtējais pasaules čempions Gvido Kapelīni, aģentūru LETA informēja "Kalnciems Racing Team" komandā.

"Tas man ir jauns izaicinājums un tagad jau viss būs daudz nopietnāk, nekā pirmās divas sacīkstes 2007.gadā," izteicās Gross. "Gaidāms pamatīgs darbs ,bet mērķi arī ir lieli. Mehāniķi būs gan mani pašreizējie palīgi Ričards Kalnciems, Pēteris Ukrins un Ints Sniķeris, gan arī palīdzēs arī Kapelīni ļaudis. Brauksim ar Kapelīni doto DAC laivu, dzinēji būs mūsējie. Jau jaunnedēļ došos pie Gvido uz izmēģinājuma braucieniem Komo ezerā."

Gandarījumu par uzaicinājumu izteica arī "Kalnciems Racing Team" līdzīpašnieks Agris Kalnciems. "Mūsu darbs vairāku gadu garumā ir sācis nest augļus. Kapelīni jau varēja izvēlēties no vairākiem pilotiem, viņam svarīgi, lai komandā valdītu laba gaisotne un pats pilots arī būtu meistarīgs. Ar Kapelīni pats esmu sadarbojies jau vairāk nekā desmit gadus un prieks, ka šajā ekonomiski grūtajā laikā varam tikt labā komandā bez ļoti lieliem ieguldījumiem, mūsu darbs ir novērtēts."

2009.gada F- 1 ātrumlaivu sezonā kopā būs deviņi posmi no kuriem pirmais 5.aprīlī Portugāles pilsētā Portimau. Savukārt sezonas izskaņa decembrī plānota Apvienotajos Arābu Emirātos. Tuvākie posmi Latvijai būs 6.jūnijā Sanktpēterburgā un 13.jūnijā Lahti.

Uģis Gross 2007.gada nogalē jau kļuva par pirmo pašmāju pilotu, kas jebkad izmēģinājis spēkus F-1 uz ūdens. Savās debijas sacīkstēs Abu Dabī "Kalnciems Racing Team" pilots iekļuva labāko desmitniekā un tika pie ieskaites punktiem. Pirms Grosa vairākus gadus sekmīgi F-1 apritē ar Latvijas licenci startēja arī krievu pilots Viktors Kuņičs, kas vēlāk traģiski gāja bojā sacīkšu laikā Abu Dabī.

Uģim Grosam ir 37 gadi un viņš atzīts par 2008.gada labāko ūdensmotosportistu Latvijā. Gross ir 2004.gada pasaules čempions motorlaivu S-550 klasē, 2007.gada Eiropas čempions F-2 formulā, kā arī daudzkārt stāvējis uz goda pjedestāla citās nozīmīgās sacensībās kā Pasaules kausa izcīņā un Skandināvijas čempionāts.

Pagājušajā gadā Gross bija trešajā vietā Eiropas čempionātā, otrais Kontinentālā kausa izcīņā, piektais Pasaules kausa kopvērtējumā un ieguva trešo vietu Rīgas posmā.