2009. gada 6. marts, 01:20

Šodien nestrādās PMLP nodaļas Aizkrauklē, Jūrmalā, Madonā un Daugavpilī

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Budžeta līdzekļu taupīšanas nolūkos šodien būs slēgtas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļas Aizkrauklē, Jūrmalā, Madonā un Daugavpilī, aģentūru LETA informēja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Karnīte.

Minēto nodaļu darbinieki šodien devušies vienas dienas bezalgas atvaļinājumā.

PMLP sniegtos pakalpojumus iedzīvotāji šodien varēs saņemt jebkurā citā PMLP teritoriālajā iestādē. Aizkrauklei tuvākās nodaļas atrodas Bauskā, Ogrē un Jēkabpilī, Jūrmalas iedzīvotājiem visērtāk būs vērsties PMLP nodaļās Rīgā, Tukumā vai Dobelē, madoniešiem - Gulbenē, Balvos vai Rēzeknē, bet Daugavpils iedzīvotājiem - Krāslavā, Preiļos vai Jēkabpilī.

LETA jau ziņoja, ka nepietiekamo budžeta līdzekļu dēļ PMLP spiesta lūgt darbiniekus 2009.gadā doties piecu dienu bezalgas atvaļinājumā, tādējādi iegūstot vairāk nekā 36 000 latu. Tādēļ visa gada garumā, izņemot vasaras mēnešus, ik piektdienu nestrādās viena vai vairākas PMLP nodaļas. Piemēram, nākamās nedēļas piektdienā, 13.martā, būs slēgta PMLP Rīgas 4.nodaļa Daugavpils ielā 31, kā arī nodaļas Limbažos, Tukumā un Ogrē.

PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons pateicas visiem pārvaldes darbiniekiem par izpratni un atbalstu. Viņš norāda, ka pieņemtie lēmumi ir smagi, taču tie vērsti uz to, lai grūtajos budžeta apstākļos saglabātu profesionālus darbiniekus un nodrošinātu pārvaldes funkciju izpildi.

Jau ziņots, ka kopumā vairākkārtējos 2009.gada budžeta izdevumu samazinājumos PMLP budžets ir sarucis par 2,4 miljoniem latu. Izdevumi atlīdzībām ir samazināti par vienu miljonu latu, bet precēm un pakalpojumiem - par 1,4 miljoniem latu. Tādēļ no 2009.gada 1.janvāra pārvaldes darbinieku atalgojums ir samazināts par 20%.

Pārvaldes darbinieki šogad nesaņem arī prēmijas, kompensācijas un citas piemaksas, kā arī ierēdņu atvaļinājuma pabalstus. Tāpat ieviesti stingri taupības pasākumi, lai nodrošinātu 28% samazinājumu izdevumiem par precēm un pakalpojumiem.